Greatest hits

Her er de historier, I allerhelst ville læse

20.12.2021

af

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Hvordan svarer du på de svære spørgsmål til jobsamtalen? Har du det, der skal til for at blive en god chef? Og hvordan skaber man gode vaner på hjemmekontoret? Det er noget af det, Djøfbladets læsere har interesseret sig mest for i 2021. Helt i top ligger dog en ny og aldeles snørklet lov.

Hånden på hjertet: Da ferieloven blev ændret i 2019, var der ikke umiddelbart nogen på Djøfbladet-redaktionen, der gennemskuede, at lovgivningen faktisk åbnede en guldgrube af gode historier.

Men i år viste det sig, at den nye lov kunne blive dyr, hvis man havde optjent meget ferie. ”Til nytår ryger opsparet ferie i skraldespanden – uden mulighed for at få det udbetalt,” skrev vi i den første af flere artikler om de kringlede regler.

Ferielovsændringen har bl.a. været kompliceret for nogle af de Djøf-medlemmer, der ikke har kunnet afvikle ret meget ferie, siden pandemien ramte Danmark. Og ja, corona har – også i år – sat sit præg på, hvad Djøfbladets læsere har klikket på. I januar samlede vi fx 12 råd til, hvordan man får skabt gode vaner, når man arbejder derhjemme – en artikel, som omikron-varianten har gjort helt aktuel igen.

Stress er stadig et betydeligt problem for mange akademikere. I en af årets mest læste artikler gør ledelsesforsker Helle Hedegaard Hein opmærksom på, at mange ledere håndterer deres ansattes stressproblemer forkert: Hvis automatreaktionen er at befri den stressramte for alle de svære opgaver, risikerer man at gøre situationen værre.

Men det hele har heldigvis ikke været doomscrolling. Der er godt gang i jobmarkedet, og måske var det derfor, mange gerne ville have et godt tip til, hvad man stiller op, når ansættelsesudvalget finder gamle klassikere frem fra spørgsmålsskuffen og eksempelvis beder om at høre om dine største svagheder.

Her er de 10 artikler fra 2021, som blev læst af flest:

  1. Du risikerer at miste din optjente ferie
  2. Forsker: Vi behandler mange stressramte helt forkert
  3. 12 ritualer til bedre hjemmearbejdsdage
  4. 7 svære spørgsmål til jobsamtalen – sådan svarer du
  5. Ingen lønforhandling, ingen bonus: Christian er forelsket i sit job
  6. Sådan undgår du at miste din opsparede ferie
  7. Her er de 20 djøf-studier, der giver mest i løn
  8. Sådan ved du, om du kan blive en god chef
  9. Svend Brinkmann: Drop høje forventninger, når medarbejderne vender tilbage
  10. 4 grunde til at organisationsændringer ender galt

Listen bygger på læsertal fra Djøfbladet.dk i perioden 1. januar til 17. december 2021. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Djøf
Frist 4. mar. 2024
Job
Københavns Professionshøjskole, Campus Carlsberg
Job
Styrelsen for Patientsikkerhed
Job
GrønlandsBANKEN
Frist 1. mar. 2024
Job
Verisure
Frist 23. mar. 2024
ANNONCE

Kommentarer

Ole Østergaard
2 år siden
God oversigt. Jeres links virker dog ikke her?