Greatest hits

Her er de historier, I allerhelst ville læse

20-12-2021
1 min.
En af ændringerne i den nye ferielov er, at det er blevet sværere at overføre ferie – fx hvis man har planer om samle sammen til en længere ferie på et senere tidspunkt. Foto: Shutterstock

Hvordan svarer du på de svære spørgsmål til jobsamtalen? Har du det, der skal til for at blive en god chef? Og hvordan skaber man gode vaner på hjemmekontoret? Det er noget af det, Djøfbladets læsere har interesseret sig mest for i 2021. Helt i top ligger dog en ny og aldeles snørklet lov.

Hånden på hjertet: Da ferieloven blev ændret i 2019, var der ikke umiddelbart nogen på Djøfbladet-redaktionen, der gennemskuede, at lovgivningen faktisk åbnede en guldgrube af gode historier.

Men i år viste det sig, at den nye lov kunne blive dyr, hvis man havde optjent meget ferie. ”Til nytår ryger opsparet ferie i skraldespanden – uden mulighed for at få det udbetalt,” skrev vi i den første af flere artikler om de kringlede regler.

Ferielovsændringen har bl.a. været kompliceret for nogle af de Djøf-medlemmer, der ikke har kunnet afvikle ret meget ferie, siden pandemien ramte Danmark. Og ja, corona har – også i år – sat sit præg på, hvad Djøfbladets læsere har klikket på. I januar samlede vi fx 12 råd til, hvordan man får skabt gode vaner, når man arbejder derhjemme – en artikel, som omikron-varianten har gjort helt aktuel igen.

Stress er stadig et betydeligt problem for mange akademikere. I en af årets mest læste artikler gør ledelsesforsker Helle Hedegaard Hein opmærksom på, at mange ledere håndterer deres ansattes stressproblemer forkert: Hvis automatreaktionen er at befri den stressramte for alle de svære opgaver, risikerer man at gøre situationen værre.

Men det hele har heldigvis ikke været doomscrolling. Der er godt gang i jobmarkedet, og måske var det derfor, mange gerne ville have et godt tip til, hvad man stiller op, når ansættelsesudvalget finder gamle klassikere frem fra spørgsmålsskuffen og eksempelvis beder om at høre om dine største svagheder.

Her er de 10 artikler fra 2021, som blev læst af flest:

Listen bygger på læsertal fra Djøfbladet.dk i perioden 1. januar til 17. december 2021. 

Kommentarer

Ole Østergaard

31.12.2021 kl. 12.09

God oversigt. Jeres links virker dog ikke her?

1 kommentar
1

Mikkel Arre

03.01.2022 kl. 10.27

Hej Ole

Der var ganske rigtigt en fejl i artiklens links - beklager!
Fejlen er rettet nu.

Venligst
Mikkel Arre
digital redaktør, Djøfbladet

0 kommentarer
0
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.