Min ferie

”Min kone har været meget tålmodig, men dér var tålmodigheden ved at være opbrugt”

11.7.2019

af

Foto: Privat

Foto: Privat

Lars Svenning Andersen er en af Danmarks mest kendte advokater. I dag er der tid til golf og afslapning i familiens sommerhus på Mols, men tidligere har arbejdet ikke levnet megen tid til ferie.

”Sommerhuset er et psykologisk åndehul. Når jeg kører over Mols, kan jeg mærke roen sænke sig over mig.”

Ro har der dog ikke altid været meget af for Lars Svenning Andersen. Han regnes for en af landets førende eksperter i ansættelsesret og funktionærloven. Desuden har han været med til at starte et af landets største advokatfirmaer, Bech-Bruun, han har været med til at stifte brancheorganisationen Danske Advokater, og han har i over fem år været landsformand for Red Barnet.

Derudover har han bestredet talrige bestyrelsesposter og deltaget i frivilligt arbejde. Han og hustruen Susanne har også været med til starte bofællesskabet Sol og Vind, som de boede i i over tyve år, og som stadig findes i dag.

Han har aldrig kunne sidde stille, som han siger.

”Det har altid fyldt meget i mit hoved at være med til at ændre nogle ting.”

I dag er der tid til at nyde livet i sommerhuset på Mols, der har udsigt over bugten til Aarhus, men sådan har det ikke altid været.

Mød Perry Mason

Som barn blev han kaldt Perry Mason. Ligesom forsvarsadvokaten fra serien af samme navn. I Nørresundby, hvor han voksede op, vidste få, hvad en sagfører var. Men alle kendte Perry Mason.

Lars Svenning Andersen har altid ville være advokat, men han var ikke nogen særlig god studerende, som han siger. Han havde svært ved fremmedordene og brugte meget tid på politisk arbejde.

”Men da jeg først begyndte at arbejde som advokat og sætte det i sammenhæng med levende mennesker og rigtige problemer, blev jeg meget optaget af det.”

Efter endt uddannelse blev han hurtigt partner på det kontor, hvor han fik arbejde – og dermed også medansvarlig for firmaet.

”Det var arbejdsmæssigt rimelig voldsomt de år. Sommerferie blev det til, men heller ikke så meget mere.”

’Tålmodigheden er ved at være opbrugt’

Familien brugte ofte sommerferien på at køre til Frankrig. Det ændrede sig, da de i 1996 købte sommerhuset på Mols. Det blev familiens foretrukne feriested. For Lars Svenning Andersen betød det dog ikke meget mere ferie. Da han blev managing partner i Bech-Bruun i 2001, overtog arbejdet det meste. Det var en voldsom omvæltning, som han siger. Både professionelt og privat. 

”Jeg var på arbejde altid. Det, der stressede mig, var, når jeg ikke kunne nå mit arbejde. Jeg ville hellere arbejde til klokken to om natten og så have et rent skrivebord. Jeg ville også hellere tage problemerne, hvis de opstod i sommerferien i stedet for at skubbe dem.”

Men det hårde arbejdspres var hverken godt for ham eller familien.

”I dag må jeg sige, at det ikke var en sund periode. Det var ikke sådan, jeg var sygemeldt eller stresset, men det ramte familien. De synes, det var hårdt, og jeg blev lettere pirrelig.”

”Jeg har været kæreste med min kone i 50 år. Min kone har været meget tålmodig, men dér var tålmodigheden ved at være opbrugt.”

Bedste ferietip

Sammen med to andre par har vi i 17 år cyklet langs Danmarks kyster. Vi er på de år nået fra Tønder til Bornholm. Det har været en fantastisk oplevelse at se alle de små, finurlige steder og se sit eget land på den måde.

Værste ferieminde

Der er særligt én ferieoplevelse, som især børnene taler meget om. Jeg havde lige fået mig en helt spritny Saab, som vi skulle køre til Frankrig i. Da vi sidst på dagen nåede frem var den dog smattet til med fluer, så derfor startede vi om aftenen, i skumringen, med at vaske bilen. Jeg havde dog fået taget en skurebørste, der fjernede al lakken fra bilen. Under hele ferien kørte vi rundt i Frankrig uden lak på bilen.

Den største beslutning truffet på ferie

Den største beslutning var at sige ja til at blive managing partner i Bech-Bruun. Det indebar, at jeg skulle aflevere hele min forretning som advokat. Når man i vores branche ved, at dét at have mange klienter betyder, at man er en betydningsfuld advokat, var det en svær beslutning at træffe. Det har jeg dog aldrig fortrudt.

Tid til rejser og golf

Der kom mere luft, da Lars Svenning Andersen stoppede som managing partner i Bech-Bruun og startede brancheorganisationen Danske Advokater op. I 2015 stoppede Lars Svenning Andersen helt som partner i Bech-Bruun, og i dag har han afviklet sine lønnede bestyrelsesposter. Han er stadig landsformand for Red Barnet, engageret i en del frivilligt arbejde og er bisidder for Peter Loft i den nyligt nedsatte Skattekommission.

Men der er blevet mere tid til at nyde livet uden for arbejdet.

I 2012 købte de en lille lejlighed i Spanien og begyndte at spille golf. De sidste ti år har der også været større udlandsrejser til lande som New Zealand, Australien og USA.

For knap fem år siden besluttede Lars Svenning Andersen og hustruen Susanne efter 66 år i Jylland at flytte til København, blandt andet for at være tættere på deres tre børn, der alle bor på den anden side af Storebælt. Derfor er de lidt sjældnere i sommerhuset, men det er blevet deres ”jyske bastion”, og de tager derover i næsten alle ferier og på helligdage.

I denne sommerferie kommer mange af parrets venner på besøg. Det samme gør børn og børnebørn. Derudover går tiden med afslapning, golf, gåture, hygge, badeture i havet og meget andet.

”Vi føler os ekstremt privilegerede. Når livet har artet sig så gunstigt for én, skal man jo kun være tilfreds.”

Flere artikler i serien

Dommerfuldmægtig Nina Palesa Bonde: "Hvis jeg har en uges ferie, skal der fart på"

Rusland-ekspert Flemming Splidsboel: "Rusland-ekspert Flemming Splidsboel får (næsten) ro i sommerhuset"

Kontorchef Morten Bergulf: "Jeg behøver ikke to uger for at komme ned i gear"

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
KL - Kommunernes Landsforening
Job
Djøf
Job
Villum Fonden
Job
Wonderful Copenhagen
Job
Hvidovre Kommune
ANNONCE

Kommentarer

Hasse Gårde-Askmose
4 år siden
Citat: "Lars Svenning Andersen er en af Danmarks mest kendte advokater." Har aldrig hørt om ham.