Nyt job - Ea Helth Øgendahl og Sofie Bertolt Winther

01-11-2011
2 min.

Unge iværksættere måler på det sociale område.

Udviklingskonsulenterne Ea Helth Øgendahl, antropolog, 29 år, og Sofie Bertolt Winther, sociolog, 32 år, er sprunget ud som iværksættere. De har stiftet SocialRespons, der tilbyder resultatmåling, dokumentation og evaluering til kunder inden for det sociale område. De kommer begge fra job i Den Sociale Udviklingsfond.

Hvad handler det her om på det sociale område?

”Blandt andet om at blive bedre til at sætte mål. Det kan både være i det daglige arbejde med mennesker og i større evaluerings- og dokumentationsprojekter. Vi har fx udviklet et webbaseret evalueringssystem, sui.dk, der kan bruges både til resultatmåling og læring i socialpædagogisk arbejde.”

Hvem er jeres kunder?

”Det er fx private bo- og opholdssteder, som har fokus på udvikling, og som har brug for at styrke deres legitimitet over for deres samarbejdspartnere gennem at kunne synliggøre deres resultater.”

Hvordan fik I ideen til SocialRespons?

”Vi har selv før følt os provokerede af evalueringer. Men mål er vigtige og afgørende for arbejdsglæden, og det er uanset, om du er pædagog, programmør eller landmand. Vi håber, vi kan være med til at vende billedet.”

Hvad er det positive ved målinger?

”Vores navn viser noget af det positive, man kan få ud af at måle – nemlig respons.”

Hvorfor skælder mange så ud over målinger?

”Målinger kan misbruges og fejltolkes. Det er svært at være positiv, hvis mål bliver sat af andre, og der styres og økonomiseres ud fra resultatet. Men alle har brug for – og også et ansvar for – at vise, at de rent faktisk gør en forskel. Det er de mål, vi skal have i spil. Mål skal bruges til at udvikle og lære.”

Hvordan var processen med at stifte firmaet?

”Sjov og lærerig. Den ene dag taler vi strategi og drømme, den anden dag taler vi om kommaer og punktummer. Det er fedt. Vi ved, hvor hinandens styrker er og kan nemt arbejdsdele.”

Hvorfor turde I sige jeres faste job op?“Fordi vi tilbyder ydelser, vi mener, der er brug for på det sociale område.”

Hvad er det svære ved at blive selvstændig?

”At vi her i starten skal bruge meget tid på administration. Vi har bare lyst til at komme i gang med det, som andre kan få glæde af.”

Og det bedste?

”Kombinationen af at tænke strategisk og praktisk. Vi har begge tidligere prøvet at arbejde praktisk inden for det sociale område både i Danmark og i udlandet, og det har givet os gode erfaringer. Men vi bliver hurtigt grebet af at tænke i organisering og udvikling. Så kombinationen er det bedste for os.”

Hvor meget arbejder I?

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.