Satire

Midaldrende djøfere i oprør over unges krav om godt arbejdsmiljø

11.3.2024

af

Opstillet foto, hvor tre personer iført slips har maskeret sig med hver sin papirspose over hovedet

Foto: Tomas Urbelionis/Shutterstock

Nyuddannede undergraver helt centrale værdier og traditioner, når de insisterer på at arbejde 37 timer om ugen, raser en anonym gruppe erfarne medarbejdere.

Et mindre medarbejderoprør brød ud blandt de ældre djøfere sent torsdag eftermiddag i Administrationsstyrelsen, da en af de nyansatte generation Z’ere endnu en gang demonstrerede total mangel på respekt for styrelsens traditioner ved at gå hjem til tiden.

”Det underminerer jo fuldkommen vores kultur,” udtaler en midaldrende djøfer, der ønsker at være anonym ”af frygt for at blive cancelled,” selv om det er svært at se, hvordan udtrykket er relevant her, eller hvem der skulle gøre det.

”Nu har vi i årevis sat en ære i at slave for vores arbejdsgiver, som om det var en form for kald fra de højere magter,” siger den anonyme djøfer.

”Og så kommer der en generation af forkælede internet-zappere valsende ind og tror, at de kan behandle det som et lønarbejde. Men den går ikke, Granberg.”

Styrelsens ældre medarbejdere har derfor rettet en fælles henvendelse til ledelsen for at få slået ned på de nyansattes udskejelser.

”Det handler jo ikke bare om arbejdstid,” forklarer den anonyme kilde.

”De forventer tilsyneladende også, at vores it-systemer fungerer, og at der er et realistisk forhold mellem antallet af arbejdsopgaver og den tid, der bliver afsat til at løse dem. Jamen, hvor stopper det så?”

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Ankestyrelsen
Job
Børne- og Undervisningsministeriet - Styrelsen for It og Læring
Job
Finanstilsynet
Job
Frederiksberg Kommune, Rådhuset

Forkælet generation

Djøfbladet har talt med 25-årige Emma Hjort Clausen og spurgt hende, hvorfor hun ikke bare arbejder over som de andre, når nu det er kutyme.

”Handler det ikke om at have et professionelt forhold til sin arbejdsplads, hvor man udfører det arbejde, man får løn for? Alt andet ville da være mærkeligt,” siger den unge jurist undrende, mens hun sætter ChatGPT til at skrive et responsum på sin iPhone.

Blandt de ældre medarbejdere har man dog ikke meget forståelse for den unge jurists holdninger.

”Den unge generation er jo bare så utrolig forkælet,” udtaler en af oprørets andre bagmænd: En 62-årig økonom, som vi interviewer over Zoom fra den 250 m2 store frederiksbergvilla, han købte for 1,2 millioner i 90’erne.

”Lige nu er arbejdsmarkedet nemt, men bare vent...” siger økonomen og kommer ved et uheld til at mute sin mikrofon. ”Kan du høre mig?… Godt… Bare vent, til jobmarkedet vender, så ser vi, hvem der ryger først.”

ANNONCE

Ledelse lover linsegryde

Emma Hjort Clausen er dog ikke umiddelbart urolig over sin fremtid.

”Det er muligt, at nogle ser det som karrierefremmende at lade sig udnytte. Men hvis jeg var chef – og det bliver jeg nok på et eller andet tidspunkt – ville jeg da ikke forfremme folk, der åbenlyst ikke kan forhandle, fordi de sælger sig selv for billigt,” konkluderer den unge zapper.

”At kunne lave sine opgaver på aftalt tid og at kunne forventningsafstemme realistiske tidsrammer med dem, der har ansvaret, virker da som mere gavnlige kompetencer end bare at arbejde solen sort hver weekend,” fortsætter Hjort Clausen.

”Men hvad ved jeg? Jeg er jo ung.”

Hos styrelsens topledelse har man endnu ikke haft de ældre medarbejderes protestskrivelse på dagsordenen. Men ifølge direktionskonsulent Jonas Schnell forventer ledelsen snarligt at komme med en udtalelse, der fuldkommen afviser, at der er problemer med overarbejde i styrelsen – samtidig med at den mellem linjerne roser folk for at arbejde sig selv ihjel og forsøger at komme de unge i møde med en ekstra vegetardag i kantinen.

Kommentarer

Hubert alias Anonym
23 dage siden
Det er næsten ikke sjovt, fordi det rammer så spot on. Jeg har i hvert fald svært ved rigtigt at more mig, selvom jeg godt ved, artiklen er satire: Men den rammer hovedet på sømmet, og så bliver det næsten ubehageligt :-) Som altid ligger sandheden dog nok et sted midt imellem: De ældre generationer har nok altid arbejdet for meget, men det gør de yngre også! Sidstnævnte vil dog også forfremmes med det samme som følge af det - ellers opfører de sig som artiklen portrætterer - imens førstnævnte aldrig har sat spørgsmål ved noget, og bare "pareret ordrer" (lønchecken kommer jo stadig ind på kontoen, selvom det de engang imellem gør ikke gør noget godt for samfundet). Det vi har brug for er nok en hybrid imellem de forskellige generationer, men det får vi nok aldrig, og derfor vil det bedste nok være at rumme alle generationer på arbejdsmarkedet, så vi kan se udfordringerne/problemerne med den bredest mulige vinkel.
Simon
25 dage siden
I ♥️ it