Brevkasse

Skal jeg ringe, før jeg søger jobbet?

25.3.2024

af

Illustration, hvor ung person med mellemfornøjet ansigtsudtryk og hovedet støttet i hænderne stirrer på sin smartphone, der ligger på bordet

Illustration: Stranger Man/Shutterstock

"Mange tilskynder mig til at ringe, før jeg søger en stilling, for at skille mig ud fra mængden af ansøgere. Men jeg er ærligt talt i tvivl, for ofte har dem i den anden ende ikke tid, eller også vender de ikke tilbage på mine opkald."

Kære Djøf

Som jobsøgende får jeg tit at vide, at jeg skal ringe på stillinger, inden jeg søger. Mange tilskynder mig til at gøre det for at skille mig ud fra mængden af ansøgere. Men kan det passe, at man skal ringe op for at gøre opmærksom på sig selv? I jobopslagene opfordres man til at ringe til kontaktpersonen. Ikke sjældent oplever jeg dog, at dem i den anden ende ikke har tid eller ikke vender tilbage på mine opkald. Så jeg er ærligt talt i tvivl.

 

Kære medlem

Du skal kun ringe op, hvis du har noget konkret, du vil. At gøre opmærksom på dig selv er ikke konkret nok.

Du skal have et specifikt spørgsmål, hvor svaret kan bestyrke dig i din beslutning om at søge jobbet eller ej. Stil derfor kun spørgsmål, der belyser matchet mellem dig og jobbet. Med andre ord: Kan det afklare, om du vil skrive en målrettet ansøgning og et cv?

Det kunne fx være fordelingen mellem drift og udvikling i opgaver, er der ledelsesansvar i jobbet, lønniveau (hvis du har mistanke om et stort gab), antallet af rejsedage eller mulighed for hjemmearbejde.

Inden du ”forstyrrer” din måske kommende arbejdsgiver, er det vigtigt, at du undersøger, om det, du søger svar på, allerede er besvaret andre steder: Fx i jobopslaget, på hjemmesiden, via sociale medier, i pressen mv. Du skal undgå at udstille dig selv som ”ugrundig” ved at stille et spørgsmål, som er besvaret.

Ringer du op, så husk to ting:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Ankestyrelsen
Job
Børne- og Undervisningsministeriet - Styrelsen for It og Læring
Job
Finanstilsynet
Job
Frederiksberg Kommune, Rådhuset

1) At du så er til jobsamtale. Regn med, at personen i den anden ende vurderer dig fra første sekund. Er dit spørgsmål relevant eller besvaret et andet sted? Er dit fokus skarpt nok? Hvilken motivation udtrykker du i din interesse (fx flugt/tilvalg)?

Måske stiller personen dig spørgsmål, som du ikke er forberedt på. Hvorfor søger du? Hvem er du? Hvad har du af erfaring? Så enten vær godt forberedt på dette – eller luk ned for det, og udtryk, at du hjertens gerne uddyber ved en jobsamtale, men at du blot for nu har brug for at få afklaring på noget konkret.

2) Vær respektfuld omkring den andens tid. Rekruttering er ofte noget ekstra oven i det daglige arbejde. Så regn med, at personen i den anden ende har travlt og ikke altid synes, det er verdens fedeste job at tale med kandidater.

Spørg, om det passer nu, og giv personen mulighed for at finde et mere passende tidspunkt. Stil dit vigtige afklarende spørgsmål på en præcis og konkret måde, så det er tydeligt, hvad du vil. Og sørg for at holde dig til dét. Vis taknemmelighed for tiden, du fik, og del gerne konklusionen med personen. Fx: ’Det lyder perfekt, jeg sender en ansøgning.’ Eller: ’Det var ikke lige det. Så jeg lader andre komme til.’

Så det er en fejlslutning generelt at sige, at et opkald altid er fremmende, og at alle arbejdsgivere synes, det er udtryk for stærkt engagement. Opkaldet kan bringe dig tættere på jobbet, men sandelig også den anden vej. Så læg en god plan for dit opkald. Og har du ikke noget at spørge om, så søg jobbet, og spar på krudtet til jobsamtalerne.

Med venlig hilsen
Frederik Iuel, chefkonsulent, Djøf

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet