Fyringer

66 mister jobbet i Udlændingestyrelsen

1.2.2024

af

Onsdag formiddag fik 66 medarbejdere i Udlændingestyrelsen et prik på skulderen om, at de skal ud at søge nyt job. De mange fyringsvarsler skyldes, at styrelsen ikke kan få budgettet til at hænge sammen.

Onsdag d. 31. januar var en sort dag i Udlændingestyrelsens domicil i Næstved og i satellitkontorerne i Sandholm, København, Aalborg, Aarhus og Odense.

I alt 66 medarbejdere, heraf lidt over halvdelen akademiske medarbejdere, fik et fyringsvarsel. Det betyder, at de efter en høringsfrist på 14 dage alt andet lige vil modtage deres opsigelse. Der er p.t. cirka 850 ansatte i Udlændingestyrelsen. 

Det er styrelsens budget for 2024, der ikke hænger sammen.

”Det er selvsagt en meget trist dag for mig og for Udlændingestyrelsen – og selvfølgelig særligt for de berørte medarbejdere,” siger Udlændingestyrelsens direktør, Niels Henrik Larsen.

”Jeg ville gerne have beholdt vores dygtige medarbejdere, men varslingerne om afskedigelse er desværre en nødvendighed.”

Årsagerne er budgettilpasninger, herunder pga. generelle besparelser på administrationen i staten og lavere bevillinger på udlændingeområdet, forklarer han.

Dertil kommer, at der er behov for at skabe økonomisk balance på it-området – det vil sige i Koncern It, som betjener hele ministerområdet og organisatorisk er placeret i Udlændingestyrelsen.

”Vi har gjort, hvad vi kunne for at minimere omfanget af afskedigelser ved at finde besparelser på andre områder, men vi må nu skride til denne tilpasning af ressourcerne,” siger Niels Henrik Larsen.

En hård melding

For Mustafa Adham, tillidsrepræsentant og formand for AC-fuldmægtiggruppen i Udlændingestyrelsen, var det en lang onsdag med mange samtaler.

”Det er en hård melding at få som medarbejder, uanset årsag,” siger han.

Sammen med de øvrige tillidsrepræsenter stod han til rådighed for alle medlemmer og var med som bisidder til de afskedigelsessamtaler, han kunne nå.

Nu kommer der så en tid, hvor sårene skal heles efter afskedigelsesrunden.

”Vi tillidsrepræsentanter vil have særligt fokus på vores kollegers trivsel og det eventuelt øgede arbejdspres, som følger af, at vi nu er blevet færre medarbejdere.”

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Kommer igennem det

”Selvom det er en hård periode for organisationen, er det også vigtigt at huske på, at vi som myndighed fortsat har en vigtig samfundsopgave, der skal løftes af dygtige og dedikerede medarbejdere,” siger Niels Henrik Larsen.

”Vi er sammen kommet igennem lignende situationer tidligere, og det vil vi gøre igen,” siger han.

Udlændingestyrelsen har en aftale med Falck Healthcare om krise- og psykologhjælp ved arbejdsrelaterede problemstillinger, som omfatter alle medarbejdere.

Efter aftale med nærmeste chef kan de fyringsvarslede få fri til jobsøgning.

Tillidsrepræsentanterne følger op på processen med høringssvar, som kører frem til 14. februar og har opfordret alle berørte kolleger om at tage kontakt til deres fagforbund.

Kommentarer

Mikkel Arre, Djøfbladet
5 mdr. siden
I denne kommentartråd har der optrådt en række indlæg, som var skrevet under falsk identitet. Vi har ikke kunnet få kontakt med afsenderne og derfor ikke haft mulighed for at efterprøve de påstande, der blev fremsat. Af den grund har vi nu slettet kommentarerne. Med venlig hilsen Mikkel Arre digital redaktør, Djøfbladet
Rolf
5 mdr. siden
Ser vi mon en dag hvor djøf rent faktisk laver det de er til for? De mest inkompetente TR folk sidder i staten og styrelserne. Ikke nok med at de ikke er til nogen nytte, taler de også ledelsen efter munden mens medlemmer bliver trådt ned på.