Brevkasse
1.11.2023
af
Frederik Iuel
Illustration: Dilen/Shutterstock
"Jeg har haft en masse jobs, der stikker i mange retninger, og min faglige profil er mildt sagt lidt utydelig. Hvordan får jeg skabt den berømte røde tråd, så jeg bliver ’læst’ på den rigtige måde?"
Kære Djøf
Jeg har brug for et godt tip til min LinkedIn-profil. Jeg har haft en masse forskellige jobs, der stikker i mange retninger, og min faglige profil er mildt sagt lidt utydelig. Hvordan får jeg skabt den berømte røde tråd, så jeg bliver ’læst’ på den rigtige måde?
Kære medlem
Kunsten for dig er at sortere og vælge relevant – vælge fra og til, så din profil afspejler de styrker og potentialer, som du har lyst til skal fylde i dit professionelle liv fremadrettet.
Start med at overveje, hvilken retning din karriere og din faglighed skal gå i. Svar fx på spørgsmålet: Hvordan og hvor er dit næste drømmejob? Vær så specifik som muligt. Jo mere præcist du kan drømme din fremtid, des bedre er det. Et svar kunne fx være: ”Mit næste gode job er at være kommunikationschef i en større interesseorganisation.”
Ledige stillinger
Undersøg i detaljer, inden du skriver din profil, hvad det kræver at være kommunikationschef i en interesseorganisation. Fx: Ledelse af mindre specialist-team(s), politisk tæft, tværgående projekter, interessevaretagelse, kommunikationsdiscipliner, skrive, formidle, strategiudvikling, rådgivning etc.
Alt, hvad du har på din karrierekonto, der matcher din analyse, skal ind og fylde på din LinkedIn-profil. Når du skriver profilafsnit og titler samt om ansvar, opgaver og resultater, skal det matche din retning og dine ambitioner. Så beton alt det, du har lavet i dine jobs og i dit liv i det hele taget, der matcher det, som kræves for at være dit fremtidige karrierejeg, fx som kommunikationschef i en organisation.
Din profiltekst – den, der ligger øverst lige under dit foto på LinkedIn – er konklusionen på din analyse. Fx dine syv vægtigste grunde til, at du kan tage rollen på dig og skabe resultater i den.
Når du vælger billede, baggrund, kompetencer og andre LinkedIn-artefakter, så spørg dig selv, hvordan dine valg understøtter dig i den rolle, du gerne ser dig selv i. Sortér det uinteressante fra. Det, som ikke skal fylde i din fremtid. Ting, du har lavet, men som ikke på nogen måde styrker dig i den rolle, du sigter mod. Nogle kalder det ’kill your darlings’. Noget, du har været glad for, og som du er stolt af... men som bare ikke er relevant for din fremtid. Ud med det.
Når du er færdig, så spørg en god ven – fx os i Djøf – som har tjekket din LinkedIn-profil ud: ”I hvor høj grad synes du, at min profil kommunikerer, at jeg er relevant at hive fat i, hvis du skulle bruge fx en kommunikationschef?”
Med venlig hilsen
Frederik Iuel, chefkonsulent i Djøf
DJØF ARRANGEMENTER OG KURSER