Masser af succes

Emma ville bare lære at investere

9.11.2023

af

Emma Due Bitz sidder i en hvid lænestol og smiler.

Foto: Mads Teglers

Emma Due Bitz’ mål om at lære at investere tog en drejning. Nu har hun sammen med sine to medstiftere et globalt selskab, der bekæmper finansiel ulighed mellem kønnene.

Det lå bestemt ikke i kortene, at Emma Due Bitz skulle ende med at være på en global mission for at skabe økonomisk ligestilling. For syv år siden ville hun egentlig bare vide noget mere om investering.

”Da vi startede Female Invest, var det mere med udgangspunkt i, at jeg gerne ville lære at investere, og jeg vidste ikke, hvor jeg skulle gå hen,” siger Emma Due Bitz.

Emma Due Bitz er 28 år. Hun er medstifter og partner i virksomheden Female Invest, som er et univers, der er skabt for at lære kvinder at investere, men også mere fundamentalt har en mission om økonomisk ligestilling både i Danmark og globalt. Det fortæller hun om i Djøfs podcast 'Masser af succes'.

Female Invest har været på Forbes' 30 under 30-liste, har vundet en stor iværksætterpris fra Cartier, og de tre stiftere af firmaet har skrevet bogen 'Girls Just Wanna Have Funds' og udgiver senere i november en opfølger. Men i begyndelsen handlede det faktisk ikke særligt meget om ligestilling for Emma Due Bitz.

”Dengang ville jeg nok sige: ’Jeg går ind for ligestilling, men jeg er ikke feminist.’”

Det ændrede sig undervejs fra det oprindelige projekt, som de lancerede i 2017 i deres fritid. De tre stiftere gik fuld tid på projektet i 2020.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
KL - Kommunernes Landsforening
Job
Djøf
Job
Villum Fonden
Job
Wonderful Copenhagen
Job
Hvidovre Kommune

”Vi ville vise, at vi kunne gøre en business ud af det og vise, at man som kvinder også kunne tjene penge på sin iværksætteridé,” fortæller hun.

Men Covid-19-pandemien ødelagde planerne, og pludselig forsvandt 80 % af omsætningen. Omtrent samtidig var de tre stiftere kommet på den prestigefyldte Forbes-liste over talenter under 30. Og det var med til at motivere dem til at kæmpe for projektet.

”Så stod vi der og ville egentlig gerne gøre os fortjent til den pris,” siger Emma Due Bitz.

Kernen i Female Invests forretning var arrangementer, men planen var at bygge en digital læringsplatform. Muligheden for at holde events forsvandt under corona, så i stedet satsede Female Invest at bygge sin digitale platform.

Og ved at investere alt, hvad virksomheden tjente, i udviklingen af det digitale univers fik Female Invest opbygget den forretning, de har i dag, bl.a. bygget på medlemskab af et community.

Emma Due Bitz og hendes to medstiftere af Female Invest blev ramt hårdt af corona-nedlukningerne, fordi deres primære indtægt var fra events. Men så satsede stifterne endnu mere på deres digitale læringsplatform, som nu er nået ud i store dele af verden.
Foto: Mads Teglers
ANNONCE

Målbevidst succes

At sætte mål er vigtigt for Emma Due Bitz. Hun prøver at planlægge sit liv og har personlige fem-års-målsætninger. Ikke for at presse sig selv, men i lige så høj grad for at gemme nogle oplevelser til senere i livet.

”Det er heller ikke sådan, at det straffer mig selv, hvis ikke jeg når dem,” siger Emma Due Bitz.

Det handler også om at lære at sætte nye mål og stå ved et tårnhøjt ambitionsniveau.

”Selvom jeg siger, at jeg ikke var feminist i starten, har vi jo lært sindssygt meget undervejs. Og fundet vores egen say i det her også.

Det er vi blevet meget mere bevidste om – også i takt med at vi er blevet ældre, og virksomheden har udviklet sig,” siger Emma Due Bitz og tilføjer, at anerkendelsen fra bl.a. Forbes og Cartier var med til at skubbe de tre stiftere frem.

”Der var bare nogle kræfter derude, der virkelig viste os, at det her er ikke bare et lillebitte problem relateret til den enkelte investor. Det er faktisk et større, strukturelt, globalt problem, som ingen nogensinde i hele verden har formået at løse.”

Den internationale anerkendelse har været med til at styrke de tre stifteres tro på deres mission. For i Danmark er der ikke mange iværksættere, som formulerer så ambitiøse globalt mål.

”Vi har globale ambitioner. Og vi vil gerne tiltrække globale investorer, og det ser man ikke særlig meget i Danmark. Slet ikke blandt kvinder.”

Du kan lytte til hele samtalen med Emma Due Bitz i podcasten 'Masser af succes' her.

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet