Konkurrence

Djøf stifter pris: Vind 15.000 kr. for dit speciale

7.6.2023

af

Foto af en gruppe studerende, der sidder udenfor og er i godt humør

Foto: Rebecca H. Andersen/Djøf

Djøfs specialepris bliver uddelt til tre specialer, som gør sig bemærket ved deres ”faglighed, nytænkning og mod”. Læs her, hvordan du kan være med.

Måske er specialeskrivningen ved at give dig en flig af grå hår og en tvivl, som ellers kun søvnløse nætter kan kaste af sig. Eller også har du allerede afleveret og oplevet stilhedens antiklimaks efter: Der kom bare en karakter, og så var studiet slut.

Men nu har du en mulighed for at få lidt ekstra ud af dit speciale – hvad enten du har afleveret det for nylig eller er på vej til at gøre det.

Med en nyindstiftet specialepris ønsker Djøf at hylde fagligheden og indsatsen i at gennemføre en kandidatuddannelse. Og tre specialer bliver honoreret med en pengepræmie på 15.000 kr. hver.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Hyldest til specialet

Formålet med specialeprisen er ifølge forpersonen for Djøf Studerende, Anders Vile, at hylde de studerende og specialet. Det er der brug for, mener han.

”Det er jo et stort pres, når man sidder og skriver speciale. Som studerende er man i en overgangsfase, hvor man holder op med at studere, fordi man skal ud på arbejdsmarkedet. Og derfor vil vi gerne hylde den indsats, der er at skrive speciale,” siger han og tilføjer, at der også er behov for at tale specialerne op i en tid, hvor kandidatuddannelserne er til debat.

”Vi vil gerne sætte ekstra fokus på specialerne, fordi vi mener, at det er en totalt afgørende del af kandidaten.”

De specialer, som jagten går ind på, er dem, som bidrager med nye indsigter inden for business, bæredygtighed, ledelse, jura eller samfund.

Prisuddelingen giver på den måde en mulighed for at få sit speciale ud at flyve.

”Mange har brugt et år, inklusiv deres forarbejde, på at skrive speciale, og så får man et tal, og så skal man åbenbart bare videre. Med den her pris er der måske også en fed mulighed for at kunne blive anerkendt for sit arbejde,” siger Anders Vile.

Hvor og hvornår?

Hvis du ønsker at indsende dit speciale, er deadline onsdag den 5. juli.

Derfra tager en jury bestående af et bredt panel af eksperter inden for bl.a. politologi, økonomi og jura over, og vinderne vil blive offentliggjort i slutningen af september med efterfølgende prisoverrækkelse.

Sidder du og overvejer, om dit speciale kan kvalificere sig til at blive hædret med en pris, synes Anders Vile, at du bare skal kaste dig ud i det.

”Man skal ikke tøve med at sende sit speciale ind, for prisen hylder alle slags specialer. Selvom man måske tænker ’er min karakter høj nok eller mit emne spændende nok?’, så leder vi efter alt mellem himmel og jord.”

Sådan deltager du

  • Du skal være medlem af Djøf (både ved indsendelse og prisoverrækkelse).
  • Specialet skal være skrevet alene eller i en gruppe (præmien deles, hvis det er en gruppe).
  • Du skal indsende hele specialet + karakter (evt. eftersende, hvis specialet endnu ikke er bedømt).
  • Specialet skal være bedømt (af universitetet) mellem 1. september 2022 og 31. august 2023.
  • Du kan læse mere om specialeprisen og tilmelde dig via www.djoef.dk/specialepris

Kommentarer

Nicolai Banck
9 mdr. siden
Hej, er konkurrencen kun for danske universiteter eller ogsaa for specialer skrevet af danskere paa udenlandske universiteter, fx. INSEAD i Frankrig ?