Djøf mener

Hvordan bidrager vi til bedre diversitet?

3.6.2023

af

Portrætfoto af Hanne Fugl Eskjær, der er formand for offentlige chefer i Djøf

Foto: Djøf

Diversitet og inklusion er blevet et konkurrenceparameter, og som ledere har vi et særligt ansvar, skriver Hanne Fugl Eskjær, formand for Offentlige Chefer i Djøf.

Det er velkendt, at det går for langsomt med at sikre reel ligestilling og diversitet i Danmark. Det gælder både i den offentlige og den private sektor.

Det kan – og skal – vi gøre noget ved. Og som ledere har vi et særligt ansvar for at sikre diversitet i vores organisationer og på ledelsesgangene. Der er heldigvis masser af inspiration at hente og klare mål at stile efter.

Når vi lykkes, er fordelene nemlig tydelige. Bedre udnyttelse og tiltrækning af talentmasse. Større medarbejdertilfredshed. Bedre og mere oplyste beslutninger. Større indsigt i kunders og borgeres behov og ønsker. Mere innovation og nytænkning. Stærkere ledelseskraft. Og i sidste ende også en bedre bundlinje.

1. januar 2023 trådte en ny lovgivning i kraft i Danmark, der kræver, at både den private og den offentlige sektor leverer resultater – målet er minimum 40% kvinder i de tre øverste ledelseslag. Der har vi langt igen i Danmark. Et nyt EU-direktiv sætter krav til de børsnoterede selskaber om transparente og professionelle rekrutteringsprocesser, der skal inkludere flere kvinder i topledelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Job
KL - Kommunernes Landsforening

En række især større virksomheder arbejder systematisk med kulturen for at blive langt bedre til at appellere bredt til potentielle medarbejdere uanset køn, etnicitet, alder, handicap, seksualitet og kønsidentitet etc. De moderne organisationer har en holdning og tager handling.

Det handler om at kunne tiltrække de rigtige kandidater til virksomheden. Men i høj grad også om, at der står omdømme på spil. Diversitet og inklusion er blevet et konkurrenceparameter, og vi ser i dag en øget forventning til, at virksomheder og offentlige institutioner viser samfundsansvar.

Den offentlige og private sektor har en fælles udfordring i at kunne tiltrække fremtidens kvalificerede arbejdskraft. Derfor kan offentlige ledere med fordel opruste og finde inspiration i nogle af de mange gode erfaringer fra frontløberne i det offentlige og fra store private virksomheder, når det gælder indsatsen for diversitet og inklusion.

Vi ved, hvor vigtigt det er, at topledelsen engagerer sig tydeligt i indsatsen. Det gælder, både når det handler om at sætte konkrete mål og i arbejdet med at indfri målene.

Djøf Festival har i maj og starten af juni sat fokus på diversitetspotentialet på det danske arbejdsmarked. Det har givet en masse energi og viden til vores videre arbejde. Vi tilbyder allerede mentorordninger, karriererådgivning og spændende netværk. Djøf Forlag har udgivet flere inspirerende bøger om emnet. Og på djoef.dk er vi på vej med indhold, der understøtter best practice for diversitet og inklusion. Så tag endelig fat i os, hvis du trænger til inspiration til at nå dine ambitiøse diversitetsmål.

Kommentarer

Rolf
9 mdr. siden
De danske arbejdspladser er ikke et arena man føler sig velkommet. Ja der er en hvis tolerance overfor lgbtq+ når det kommer til diversitet og inklusion men det er i forlængelse af at Dk som samfund er pro lgbtq+ venlig. Piben får en helt andet lyd hvis du fx. Er muslim eller af mørk komplesitet. Så får hyggeracismen / diskrimination hele armen og der absolute ingen konsekvenser for disse personer. Særligt i den offentlige sektor.