Lønstigninger

Ansatte i staten og kommunerne stiger i løn – se hvor meget

12.4.2023

af

Illustration, hvor en tændstiksperson med attachémappe springer op fra en søjle til en ny

Illustration: Afry Harfy/Shutterstock

I april stiger lønnen for dig, som er ansat i staten eller kommunerne. Er du derimod ansat i regionerne, er din løn allerede blevet reguleret. Se lønstigningerne her.

Er du ansat i det offentlige, står en lønstigning og lurer lige om hjørnet. Fra 1. april stiger månedslønnen for de statsansatte og kommunalt ansatte djøfere.

Lønstigningen stammer fra overenskomstaftalen 2021, som udmøntes i løbet af overenskomstperioden.

De regionalt ansatte stiger dog ikke i denne omgang. Deres løn blev nemlig reguleret tilbage i januar.

I denne omgang er der tale om generelle lønstigninger på 1,58 % for de statsansatte djøfere – og lønstigninger på 0,29 % for ansatte i kommunerne. Tilbage pr. 1. januar 2023 lød de generelle lønstigninger for regionerne på 0,77 %.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Hos ansatte i staten og kommunerne vil lønstigningen slå igennem på aprillønnen. For de flestes vedkommende lander den lønseddel i e-Boks-indbakken en af de sidste dage i april, men for enkelte – forudlønnede – ankom de ekstra penge allerede i slutningen af marts.

Lønstigninger i det offentlige afhænger ikke alene af de fastsatte stigninger i overenskomsten, men også lønudviklingen på det private arbejdsmarked, gennem reguleringsordningen som Djøfbladet tidligere har skrevet om her.

Tjek din løn

Du kan tjekke din løn i Djøf Offentligs lønstatistik

Kommentarer

Igor
sidste år
Stigning på 130 kr før skat fra 1.04.2023.....Generelt stigning af lønnen i periode 2021-2024 på 5,9% , mens inflation kun sidste år var på >10% er desværre helt til grin. Der håbes på en stor stigning af realløn ved næste OK forhandling, i 2024.
Henrik
sidste år
Jeg undrer mig over den lille reguleringsprocent. Der må være nogle medlemmer med store lønstigninger i perioden, som trækker os andre ned. Der skal vist store generelle lønstigninger til ved næste OK.