Brevkasse

Skal jeg blive i mit nye job for cv'ets skyld?

31.1.2023

af

Tegning af ung mand, der klør sig i nakken, mens han er omgivet af spørgsmålstegn

Illustration: Drawlab19/Shutterstock

Jeg har kun været i mit job i fire måneder. Nu er der kommet en ny chef, der slet ikke har styr på tingene. Søger jeg væk nu, får jeg en kort ansættelse på mit cv. Og jeg er skræmt ved tanken om, hvad det gør ved mine karrieremuligheder.

Kære Djøf

Jeg er megatræt af mit job og har kun været i det i fire måneder. Der er kommet en ny chef, der ikke har styr på det – mildest talt. De opgaver, jeg blev ansat til at løse, siver til kolleger andre steder i huset. Søger jeg væk nu, får jeg en kort ansættelse på mit cv. Og jeg er skræmt ved tanken om, hvad den korte ansættelse gør ved mine muligheder i fremtiden. Så skal jeg ’bide i det sure æble’ og redde cv'et? Eller skal jeg følge min mavefornemmelse ved at sige op og/eller finde et nyt job hurtigst muligt?

Kære medlem

Du skal ikke bide i det sure æble af hensyn til dit cv. Til gengæld er der en anden god grund til, at du måske skal hænge i lidt endnu. Måske gemmer der sig et godt job bag ved alle frustrationerne i dit job, som blot venter på at blive foldet ud – af dig. Gi' det en chance.

I din situation kan du fx gøre det sådan her:

Overvej at investere i relationen til din nye chef. Find ud af, hvad han rent faktisk kan og har styr på. Måske oplever du, han ikke ved ret meget om det, du er optaget af og ansat til. Til gengæld bruger han måske en masse tid på at tale strategi, planer og gå til møder med andre chefer. En chef, der har det fokus, er måske ikke så god til detaljerne i dit arbejde. Til gengæld vil han måske være fremragende, når du har brug for sparring til at få skåret og defineret dit projekt og din opgave til husets forretning. Hver chef har sin stil. Du kan spørge dig selv, hvad din chef bliver målt på af sine chefer? Hvis du aflurer din chefs måde at være chef på, giver det sig selv, hvad du kan bruge ham til på den gode måde. Og da vil frustrationerne få mindre plads.

På samme måde, inden du evt. finder nyt job, så find ud af, hvad du personligt kan gøre, for at du får opgaver, du brænder for, og som du er god til. Hvis ikke din chef eller dine kolleger er opmærksomme på det, må du selv melde ud, hvordan du vil have, at tingene skal være. Hverken din chef eller dine kolleger er tankelæsere. Så du må på banen. Og det kræver, at du kan pege på konkrete opgaver, og at du kan fortælle, hvad du kan bidrage med på opgaverne.

Dit take på, hvordan du med din tilgang bidrager til at gavne kunder og forretning, er en vigtig ingrediens, når du skal overbevise i denne sammenhæng. Og glem så ikke at hjælpe dine kolleger med at finde de personer, der bedst er i stand til at løse de opgaver, som fejlagtigt lander på dit bord.

Med andre ord: Inden du følger din mavefornemmelse om at søge væk, så tag personligt ansvar ved at prøve at udvikle dit job til det bedre. Fokusér på de muligheder, der måske gemmer sig bag frustrationerne. På den måde investerer du i en længere ansættelse, som indfrier de drømme, du formentlig havde, da du fik dit job i sin tid.

Lykkes du ikke med at gøre dit til at udvikle jobbet, skal du naturligvis søge nyt job. 

Er du i tvivl om, hvad du skal gøre for at få dit job til at matche din jobglæde, så tag evt. en snak med en af vores karriererådgivere.

Med venlig hilsen 
Frederik Iuel, chefkonsulent i Djøf Karriere og Erhverv

Kommentarer

Marie
sidste md.
Fint og grundigt svar, som jeg synes er rigtig brugbart. Dog er jeg super ærgerlig over, at skribenten antager at chefen er en mand, når chefens køn ikke fremgår af spørgsmålet.