Brevkassen

Spænder mine mange jobskifter ben for mig?

07-09-2022
2 min.

Det behøver ikke at være en ulempe, at man har haft mange jobskifte. Det kan også være en kompetence, og det er noget jobmarkedet efterhånden er rigtig godt vant til.

Jeg har mange korte ansættelser på mit cv, og jeg gætter på, at det er derfor, jeg ikke kommer til jobsamtaler, når jeg søger job. Hvordan kommer jeg ud af den knibe?  
 
Kære medlem

Man kan jo ikke udelukke, at varigheden af dine ansættelser betyder noget for nogle arbejdsgivere. Men typisk er der flere forhold på spil, når recruiterne udvælger til samtale. Grundlæggende er de interesserede i at få et cv, der dokumenterer, at du kan løse opgaverne. Du kan derfor godt demontere recruiternes fokus på, hvor korte dine ansættelser har været. Det gør du ved at understrege ’den røde tråd’ i din profil, selvom den på papiret er utydelig.

Det kan du gøre sådan her:

I cv’ets indledende profilafsnit tager du tværsummen af de erfaringer, du har fra dine mange forskellige jobs. Har du fx siddet med data og analyse i dine jobs, og dét også står på opgaveporteføljen i den mulige nye stilling, kan du her fremhæve, at du har ”flere års erfaring med data- og analyseopgaver. ” På den måde vil dit profilafsnit fortælle, hvilke konkrete og relevante faglige og organisatoriske erfaringer du kan bruge til at løse de nye opgaver, der venter på dig.

Normalt anbefaler jeg, at profilafsnittet ikke er meget længere end fem-syv linjer. Men med din profil kan du godt bruge lidt mere plads, fx ved at udbygge afsnittet med nogle pinde, der helt præcist giver overskrifterne på din ’værktøjskasse’, når blot de flugter med opgaverne i jobopslaget.

I afsnittet med dine erhvervserfaringer fortæller du, hvad du har lavet i dine jobs – og skriver det, så du sylespidst matcher de konkrete opgaver, arbejdsgiveren har brug for, at du løser. På den måde vil dine erhvervserfaringer supplere din faglige profil. Alt det, du også kan, men som ikke har relevans for jobbet, skal du udelade. Hellere skrive lidt mindre om erhvervserfaringer, når blot det, du tager med, er relevant og konkret.Med din profil vil jeg anbefale, du supplerer dine ansættelser med årsagen til ophør: Fx vikariat, midlertidig ansættelse, stilling nedlagt pga. omstruktureringer, projektansættelse… Og du kan evt. oplyse referencepersoner ved hver af dine stillinger, så du dermed signalerer, at din fratrædelse er sket uden dramatik og ikke handler om dig og din person.

Endelig skal du være bevidst om, at mange jobskifter i sig selv er en kompetence og i øvrigt noget, jobmarkedet efterhånden er rigtig godt vant til. Du har med mange jobskifter erfaring i at håndtere forandring, nyt stof, nye organisationer, kunder, produkter og ledelse. Så fremhæv fx i dit profilafsnit i cv’et – hvis det ellers rimer på noget i den nye opgaveliste – at du er vant til (og måske trives i) job med mange forandringer.

Har du brug for det, så tøv ikke med at benytte vores rådgivning, hvor vi sammen med dig tuner dit cv, så det øger din samtalefrekvens.

Med venlig hilsen
Frederik Iuel, chefkonsulent i Djøf Karriere og Erhverv

Kommentarer

Anne Petersen

19.09.2022 kl. 06.44

Ja - det kan de sagtens gøre. Der er en del arbejdsgivere, der ikke bryder sig om kandidater med mange jobskift. Ofte de samme ledere, som benytter sig af freelancere og projektansættelser, og dermed - på hyklerisk facon - er med til at skabe kandidater med korte ansættelser.
Du skal søge mod konsulent- og rådgivningsvirksomheder, som netop har brug for kandidater med erfaringer fra mange virksomheder.

0 kommentarer
0
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Bitten

10.09.2022 kl. 16.21

Jeg tænker at en del af løsningen kunne være at du redegør kort for de mange små ansættelser i din motiverede ansøgning eller øverst i dit CV: "jeg har flere steder været ansat til at løse konkrete problemstillinger på freelance-basis" o.lign.
De steder jeg har været ansat har stabilitet været en vigtig faktor og der vil mange korte ansættelser alt andet lige kunne betyde, at kandidaten ikke kommer til samtale... men det kommer selvfølgelig stadig an på hvilke kvalifikationer ansøgeren ellers kommer med.

0 kommentarer
0
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Hans

09.09.2022 kl. 09.17

Du er jo bare en freelance konsulent ?? Det er der intet galt i, men søg stillinger, hvor arbejdsgiver lægger vægt på fleksibilitet og ikke på stabilitet. Så bliver alle glade hurtigst.

1 kommentar
1

Hans

09.09.2022 kl. 09.19

Og så ved jeg ikke, hvorfor denne hjemmeside skifter en "glad smiley" ud med "??"... det er i situationen stærkt misvisende, så:

"Du er jo bare en freelance konsulent :-)"

0 kommentarer
1
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.