Anbefalet

Et dyk ned i mekanikken bag energimarkederne

07-09-2022
1 min.

Djøfbladet har bedt Asker Voldsgaard er ph.d.-studerende ved University College of London om at anbefale bøger, podcasts og kulturelle oplevelser.

Asker Voldsgaard er ph.d.-studerende ved University College of London, og så er han desuden bestyrelsesmedlem i Klima- og Omstillingsrådet og Rethinking Economics Danmark. Cand.scient.pol. fra Københavns Universitet.

Er du blevet opslugt af et emne på det seneste?

"Verden er vendt på den anden ende af de stigende priser. Prisstigningerne har fået mig til at dykke ned i mekanikken bag råvare- og energimarkederne, og hvordan de drejer på de store politisk-økonomiske hjul i samfundet. Rupert Russell kombinerer i bogen 'Price Wars' sin baggrund som sociolog på Harvard med karrieren som journalist til at give en medrivende belysning af det seneste årtis opbrud med udgangspunkt i priser. Vi får både indsigt i, hvordan hedgefunde har skabt bobler i fødevarepriserne, som sætter gang i politisk uro og sidenhen migration og terrorisme, hvordan oliemarkedet øger risikoen for konflikt – og reportager fra de berørte mennesker i Mosul, Donbas, Grækenlands flygtningelejre, Caracas og Mogadishu. Helen Thompson giver i 'Disorder' et mere historisk og geopolitisk blik på vores nuværende tumult, og i 'The World for Sale' dirker Javier Blas og Jack Farchy op for den lyssky branche af globale råvarehandlere." 

Hvilke kulturelle perler burde alle kaste sig over?

"Hvis jeg skal give et tip om en overset perle, er det Rudolph Tegners Museum & Statuepark på den sjællandske nordkyst. Har man set nok til Glyptoteket og Thorvaldsens, skal man tage op og nyde kontrasterne mellem museumsbunkeren, de levende værker og den kuperede og knastørre park med sin lyng." 

Flow radio eller podcast?

"Mine dage som flow-radiolytter er desværre talte. P1 Morgen var engang altid på, men nu foretrækker jeg ro om morgenen. Nu sværger jeg til podcast og lydbøger. Hvad den internationale politiske økonomi angår, er Bloombergs 'Odd Lots' podcast uovertruffen. Herhjemme er Altingets '#Dkpol' kommet godt fra start. De undgår for det meste at reducere dansk politik til et spil og tilfører tiltrængt historisk og international kontekst."

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.