Djøf mener

Dit arbejdsliv er i bevægelse

08-06-2022
2 min.
Rasmus Thingholm, formand for Djøf Advokat og næstformand i Djøf. Foto: Djøf

Hvis arbejdspladserne ikke lytter til deres medarbejderes behov og flytter sig, risikerer de, at medarbejderne flytter sig i stedet, skriver Rasmus Thingholm, formand for Djøf Advokat.

På Djøfs repræsentantskabsmøde i april vedtog vi Djøfs nye strategi frem mod 2025. Afsættet er, at djøfernes arbejdsliv er i bevægelse. Den fysiske arbejdsplads suppleres af de virtuelle muligheder, hjemmearbejdet under corona har åbnet vores øjne for. Den lineære karriereudvikling kan afløses af et langt mere flydende arbejdsliv, som kan tage mange former, afhængigt af hvor du er i livet. Kravene til fortsat kompetenceudvikling stiger, ligesom pensionsalderen stiger.

Når dit arbejdsliv er i bevægelse, skal Djøf naturligvis følge med, så vi hele tiden sikrer, at vores tilbud og aktiviteter matcher de behov, du har. Djøf skal fortsat være en relevant og stærk sparringspartner. For dig. For både nuværende og kommende medlemmer.

Samme erkendelse savner jeg desværre hos mange arbejdsgivere. I en tid med opbrud og bevægelse, et arbejdsmarked med tårnhøj beskæftigelse og en intensiveret kamp om talenterne bliver arbejdsgiverne altså nødt til at se på, om de tilbyder medarbejderne de rigtige rammer for arbejdet. Det handler grundlæggende om at kunne tiltrække og fastholde medarbejderne. Hvis arbejdspladserne ikke lytter og flytter sig, risikerer de, at medarbejderne flytter sig i stedet.

På det seneste har et advokatkontor forringet barselsvilkårene for unge og nyuddannede. Det går stik imod den tendens, vi i øvrigt ser i samfundet, i store dele af advokat- og rådgiverbranchen og på arbejdsmarkedet som helhed. Der er stigende opmærksomhed på vigtigheden af at tilbyde ordentlige og tidssvarende vilkår for begge forældre, når familien udvides. Og på mulighederne for et fleksibelt arbejdsliv, der skal kunne forene tårnhøje ambitioner om en spændende karriere med lige så høje ambitioner for livet ved siden af arbejdet.

For det er virkeligheden. Vi stiller i stigende grad høje krav til både karriere og privatliv. Det skal arbejdspladserne kunne navigere i, så medarbejderne har de rigtige rammer for at kunne realisere et helt liv. Uden at blive ramt af stress og udbrændthed.

Hvordan fleksibiliteten konkret skal udmøntes, er meget individuelt. Rammerne skal være så vide og fleksible, at de kan matche den enkeltes ønsker og behov.

For nogle fungerer eksempelvis hjemmearbejde godt. Andre hader det. For nogle er løsningen en fire-dages-arbejdsuge med lidt længere daglige arbejdsdage. Andre trives bedre med at kunne gå tidligt i hverdagen og så tjekke ind igen lidt senere, når børnene er gået til ro. Ønsker og behov kan også skifte, afhængigt af hvor vi er livet.

I Djøf sætter vi i den kommende tid turbo på debatten om det fleksible arbejdsliv. Du er også inviteret.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.