Husly

Ukrainske flygtninge flytter ind på universitet

11-05-2022
2 min.
De første flygtninge ventes at flytte ind i begyndelsen af juni. Foto: Djøfbladet

Over 100 ukrainere kan blive nære naboer til en række djøf-studier.

Midt på en parkeringsplads på Københavns Universitets CSS-campus bygges der på livet løs. Håndværkere er i gang med at opføre 32 midlertidige pavillonboliger, der skal huse op til 128 ukrainske flygtninge – alt afhængig af hvordan de nye beboeres familier er sammensat.

Det er Københavns Kommune og Jeudan, som står bag projektet, og adm. direktør for Jeudan, Per W. Hallgren, regner ikke med, at de ukrainske flygtninge kommer til at påvirke de studerendes hverdag.

”Foreløbig skal de ukrainske flygtninge bo der indtil årsskiftet, men der er mulighed for at forlænge aftalen med Københavns Kommune. Det handler om at få etableret en nogenlunde normal hverdag for flygtningene, hvor de i det store hele skal passe sig selv. Studerende skal ikke forvente støj og gener fra dem, men det kan ikke udelukkes, at de støder ind i hinanden,” forklarer han.

Boligerne er 65 kvadratmeter store med et soveværelse, en stue, et køkkenalrum og et badeværelse. De første boliger står efter planen færdige i slutningen af maj, mens resten er indflytningsklar i midten af juni. De første flygtninge forventes at kunne flytte ind i starten af juni.

Hjælper folk i nød

Det er især medarbejderstaben hos Jeudan, som har presset på for at opføre disse midlertidige boliger. De ansatte vil gerne hjælpe på dén måde, de nu engang kan – ved at sikre tag over hovedet til folk i nød. Et ønske, som direktionen i Jeudan har lyttet til, hvorefter firmaet har indgået et samarbejde med Københavns Kommune.

Generelt set er der blandt den danske befolkning stor opbakning til ukrainske flygtninge, og der søsættes tonsvis af aktiviteter, fx indsamlinger og initiativer for at give flygtningene adgang til fodboldklubber og andre dele af foreningslivet.

Lignende tiltag vil Jeudan også tage imod med kyshånd.

”Vi har ingen aftaler med Københavns Universitet om, at flygtningene kan komme til undervisning eller benytte sig af faciliteter som bibliotek, læsesale mv. Vi er dog meget modtagelige over for forslag, hvis virksomheder eller organisationer ønsker at hjælpe med aktiviteter eller andet,” siger Per W. Hallgren.

 

Sker der noget på dit universitet eller dit studie, som vi burde undersøge nærmere? Skriv til journalisterne Laura Brix (lbx@djoef.dk) og Nicolai Foldgast (nfo@djoef.dk). 

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.