Forslag

Karakterkrav vil ramme 20 djøf-studier

04-05-2022
1 min.
Du kan se hele listen over djøf-uddannelserne længere nede i artiklen.  Grafik: Djøfbladet

Reformkommissionen har foreslået at indføre optagelsesprøver på uddannelser, hvor adgangskravet er et karaktersnit over 9. Bliver det gennemført, vil 20 djøf-uddannelser skulle lægge optaget om til prøver. Se listen her.

For nylig foreslog Reformkommissionen med økonomiprofessor Nina Smith som formand at ændre reglerne for, hvordan man bliver optaget på de videregående uddannelser.

Hvis forslaget bliver gennemført, vil det betyde, at alle videregående uddannelser, der ville kræve et karaktergennemsnit over 9, i fremtiden skal fordele pladserne gennem optagelsesprøver.

Reformkommissionen har to argumenter for ændringen: Formålet er dels at modvirke en usund tendens på gymnasierne til at kæmpe om topkarakterer. Samtidig vil man gerne ændre opfattelsen af, at høje karaktergennemsnit er ensbetydende med, at en uddannelse er særligt attraktiv.

Sidste år ville omkring 3.400 studiepladser på djøf-studierne være omfattet, og der var omkring 7.000 ansøgninger til pladserne.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.