Slut med fest

Studerende er utilfredse med ledelsens lukning af bar

06-04-2022
3 min.
Fra august er det slut med store torsdagsfester på Copenhagen Business School. De studerende er ikke tilfredse med, at ledelsen har truffet beslutningen uden at inddrage dem. Foto: Lordn/Shutterstock

Ledelsen på Copenhagen Business School har valgt at sætte en stopper for torsdagsfesterne på campus. De studerende er ikke blevet involveret i beslutningen, og det har skabt røre hos bl.a. CBS Students.

Copenhagen Business School (CBS) har besluttet, at det fra d. 1. august er slut med, at de studerende kan feste til langt ud på natten mellem torsdag og fredag. CBS har nemlig besluttet at omdanne den ellers meget populære Café Nexus til udelukkende at være studiecafé.

”Vi oplever desværre gentagne tilfælde af konflikter, støj og hærværk forårsaget af gæster; eksempler på grænseoverskridende adfærd, som det også kendes fra diskoteksfester andre steder; alkoholindtag langt ud over Sundhedsstyrelsens anbefalinger; ligesom vagter også har konfiskeret narkotika. Festerne i Café Nexus har simpelthen nået en grænse, hvor vi siger stop,” fortæller konstitueret rektor på CBS Inger Askehave i en pressemeddelelse.

Det betyder helt konkret, at Nexus kommer til at have åbent fra 8-20 i hverdagene, og at der kun må serveres alkohol fra kl. 17-20.

Inger Askehave påpeger, at torsdagsfesterne i dag fremstår som professionelle natklubfester. Det hører ifølge Inger Askehave ikke til på campus.

”CBS har et stort ansvar for at agere som en ansvarlig uddannelsesinstitution med et trygt og inkluderende campusmiljø som den bedst mulige ramme for læring og udvikling. Dette ansvar – og omverdenens fokus på, at vi lever op til dette – er bestemt ikke blevet mindre de senere år. Og torsdagsfesterne bidrager desværre ikke positivt til situationen,” siger hun i pressemeddelelsen.

Det er ifølge CBS ikke én bestemt situation, der har fået hammeren til at falde, men det er derimod en eskalering af festerne, der er sket over tid. Derfor har beslutningen ifølge CBS også været længe undervejs.

Modstand

Lukningen af baren har skabt røre blandt flere studerende. CBS Students skriver på LinkedIn, at organisationen ikke er enig i ledelsens beslutning, men ikke kan få indflydelse på den.

I en mail til Djøfbladet skriver Mikkel Wallind, der er formand for CBS Students, at det er en forfærdelig sag.

”Nexus er drevet af utrolig kompetente mennesker, og vi er helt uenige i den måde, CBS har beskrevet torsdagsbarerne. Vi er ikke selv blevet gjort opmærksom på nogle af de problemer, CBS har nævnt, og vi ville ønske, at vi var blevet præsenteret for informationen tidligere, så vi kunne arbejde på at forbedre det,” skriver han og uddyber:  

”Det er vores mening, at vi har opbygget et stærkt, sikkert og socialt miljø, hvor alle studerende føler sig velkomne, hvilket man også kan læse i alle kommentarfelterne på CBS’ sociale medier.”

CBS Students opfordrer på LinkedIn til at deltage i en underskriftsindsamling ved navn ”Save Nexus ’22”, som i skrivende stund har 1.266 underskrifter.

CBS: Nu bliver studerende inddraget

I sin mail til Djøfbladet skriver Mikkel Wallind, at CBS Students endnu en gang ikke føler sig inkluderet i CBS’ beslutninger, som har direkte indvirkning på de studerende og deres sociale liv.”Vi ville ønske, at CBS havde rakt ud til os og snakket hele denne sag igennem, før beslutningen blev taget. Hvis de oprigtigt mener, at der er et problem, så er vi sikre på, at vi kunne have arbejdet sammen om en bedre løsning end at tage det sociale liv fra de studerende.”

”Vores bar er slet ikke sammenlignelig med en vilkårlig bar i København, og det er desuden CBS selv, som står for sikkerheden, så det er besynderligt, at de bruger dette som et argument. Vores standarder er mindst lige så gode som andre barer, men nu vil festerne i stedet rykkes ud i byen, hvor vi ikke længere selv har mulighed for at holde et ordentligt og sikkert miljø.”

Til argumentet om, at de studerende ikke føler sig inddraget i processen, svarer CBS via sin presseafdeling, at det i høj grad ligger ledelsen på sinde at inddrage de studerende i den proces, der nu kommer. Men beslutningen om, at det skal være slut med torsdagsfesterne på campus, er taget. I stedet ønsker CBS, at der skal findes nye måder at være sociale på. Bl.a. kan der blive stillet faciliteter til rådighed til fx fredagsbarer på studierne.

CBS Students fortæller, at organisationen er i dialog med CBS’ ledelse om sagen og om, hvordan man fremover kan bevare et socialt miljø på CBS.

”Dette kommer til at være en løbende dialog og vi tror på, at vi kan få skabt andre meningsfulde aktiviteter for de studerende,” skriver Mikkel Wallind. 

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.