Eksamenskaos

CBS laver fejl i eksamen, og 130 studerende skal gå om

21.12.2022

af

PR-foto: Bjarke MacCarthy/CBS

PR-foto: Bjarke MacCarthy/CBS

Studerende på Copenhagen Business School har fået annulleret deres eksamen, og det er ikke første gang i år, at universitetet laver fejl.

Siden januar har flere studerende på Copenhagen Business School (CBS) fået en kedelig besked i forbindelse med deres eksamen. Tre gange har CBS nemlig lavet fejl i eksamen, hvilket har haft negative konsekvenser for de studerende.

For 130 3. semesterstuderende på linjen BSc in Business Administration and Digital Management har det betydet, at den 48-timers-eksamen i Corporate Finance, som de tog tilbage i oktober, er annulleret, og derfor skal de gå om.

Fejlen lå i, at eksamenssættet mindede meget om materialet fra en eksamen i 2017, hvor resultaterne lå online. Derfor kunne flere af de studerende kende formuleringerne og spørgsmålene, da det kun var få ting i opgaven, der var ændret.

CBS plagierer sig selv ved eksamen

Udklip fra eksamen i Corporate Finance anno 2017:

Opgaveformulering fra eksamen i 2017

 

Udklip fra eksamen i Corporate Finance anno 2022:

Opgaveformulering fra eksamen i 2017

Tilbage i januar skete en anden fejl, da tre studieretninger skulle til eksamen i finansiering. Her modtog de tre studieretninger samme eksamenssæt, men problemet var, at de studerende på den ene studieretning gik til eksamen fire timer før de to andre. Derfor blev eksamen annulleret for de studerende, der gik op til sidst. 

I december stod 270 deltidsstuderende på HD(R)-overbygningen for skud, da de fik at vide, at der også ved deres eksamen var sket en fejl.

Djøfbladet har spurgt CBS, hvordan det kan være, at der er tilbagevendende problemer med universitetets eksamener. I en mail svarer studiechefen for CBS Bitta Nielsen, at det er ”meget ærgerlige menneskelige fejl.”

Reeksamen

Efter at CBS opdagede fejlen i eksamen i Corporate Finance, fik de studerende valget mellem at tage eksamen om eller lade den endelige eksamen tælle for 100 % af karakteren. Eksamen var nemlig en såkaldt midterm-eksamen, da Corporate Finance er delt op i to eksamener, hvor midterm-eksamen tæller 30 % af den samlede karakter, mens den endelige eksamen tæller 70 %.

Holdningen blandt de studerende var meget splittet, men udfaldet blev, at alle de studerende skal til en ny eksamen i januar, hvor der også er andre eksamener.

Djøfbladet har spurgt CBS, hvorfor konklusionen bliver, at de studerende skal gå om, og om universitetet ikke bare kunne godkende opgaverne. Bitta Nielsen svarer:

”Der må ikke være tvivl om eksamenernes kvalitet på CBS og de kompetencer, vores studerende tilegner sig. Den eneste mulighed for os er at annullere eksamen og gennemføre den igen.”  

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Job
KL - Kommunernes Landsforening

Hvad nu?

På de danske universiteter bliver de studerende ofte fortalt, hvor vigtigt det er, at de ikke plagierer, da det kan have alvorlige konsekvenser.

Er det ikke uretfærdigt, at det samme ikke gør sig gældende, når CBS plagierer?

”Vi er både meget kede af det og flove og undskylder. Det er hamrende ærgerligt og synd for de berørte studerende,” svarer Bitta Nielsen.

Djøfbladet har spurgt, hvordan CBS helt konkret vil sikre, at det ikke sker igen. Hertil svarer Bitta Nielsen, at CBS nu har indskærpet kvalitetskontrollen med eksamenssættene og over for medarbejderne indskærpet, at der er pligt til at agere ved den mindste mistanke om genbrug.

Samtidig undersøger universitetet muligheden for en automatisk digital kontrol af eksamensopgaver for plagiat. CBS understreger også, at de er i tæt dialog med Studienævnet om sagen. 

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet