Brevkasse

Kan jeg søge to job i samme firma?

11-10-2022
2 min.

"Er det utroværdigt at søge to forskellige stillinger i samme hus? Begge to matcher min profil – more or less. Så jeg øjner muligheden for at slå to fluer med ét smæk og øge mine jobchancer betragteligt."

Er det utroværdigt at søge to forskellige stillinger i samme hus? Begge stillinger matcher min profil – more or less. Alt andet lige så øjner jeg her muligheden for at slå to fluer med ét smæk og øge mine jobchancer betragteligt.


Kære medlem

Når arbejdsgivere kigger efter nye medarbejdere, så ser de ikke kun efter den person, der i kraft af kompetencer, erfaringer og viden kan levere på de udbudte opgaver. De er også især på udkig efter den person, der kan overbevise dem om, at de er motiveret for at tage jobbet og opgaverne på sig og udvikle sig i og med disse. Derfor er det vigtigt, at du får kommunikeret din motivation for den konkrete stilling.  Arbejdsgiveren ved nemlig godt, at den mest motiverede er den, der leverer bedst og også holder længst tid i jobbet.

Søger du to forskellige stillinger i samme hus, kan det være svært for arbejdsgiveren at gennemskue, hvilken af stillingerne du brænder mest for. Kan du mon brænde lige meget (som jo i sig selv er problematisk) for to forskellige stillinger? Kan du beskrive din motivation for hver af stillingerne, uden at beskrivelserne underminerer hinanden, når opgaverne i sagens natur er forskellige?

I markedet er der andre kandidater, dine konkurrenter, der brænder mest for den ene og andre mest for den anden. Og der er en grund til, at der er slået to forskellige stillinger op. Der er alt andet lige brug for to forskellige profiler. Virksomheden vælger det bedste match og mix på såvel kompetence- og motivationssiden.

Derfor er det langtfra sikkert, du "slår to fluer med et smæk". Tværtimod kommer du måske til at placere dig mellem to stole og dermed spille dig selv af banen.

Derfor vil jeg som udgangspunkt anbefale, at du søger den stilling, du tænder mest på. Spørg dig selv, hvilken af de to stillinger der appellerer mest til dig. Den af stillingerne, der rummer de opgaver, som du befinder dig bedst i, og som kan bidrage til, at du udvikler dig. Søg dén!Er du i tvivl om, hvilken du så skal gå efter, så vil jeg anbefale, at du nøje studerer opgaveindholdet i de to stillinger. Afdæk, hvor præcist de to stillinger i opgaveindhold adskiller sig fra hinanden. Måske er den ene en anelse mere driftstung end den anden. Måske er der flere selvstændige opgaver i den ene. Måske er du en my tættere på kunderne i den ene frem for den anden. Som nævnt: Gå efter den af stillingerne, der bedst matcher det, du synes er sjovt og udviklende at lave, når du går på job.

PS: Mange af vores medlemmer bruger os til at træne, hvordan man motiverer og sætter ord på jobvalg og karriereudvikling. Tøv ikke med at tage fat i os, skulle det være betimeligt for dig.  

Go’ jobjagt fra
Frederik Iuel, chefkonsulent i Djøf Karriere og Erhverv 

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.