Satire

"Vi søger en passioneret holdspiller, som er klar til at brænde fuldstændig ud"

25-10-2022
3 min.
"Du trives i en dynamisk hverdag med korte deadlines og mange bolde i luften, for alternativet ville jo være, at vi prioriterede vores opgaver og forsøgte os med en form for planlægning, og det virker ærlig talt lidt urealistisk." Illustration: Studiostoks/Shutterstock

En analyse af djøf-jobannoncer viser, at brugen af ord som 'initiativrig' og 'empatisk' vokser markant. Men hvad betyder det egentlig, når en chef skriver den slags i et jobopslag? Djøfbladets satire-redaktion har set på sagen.

For nylig viste en undersøgelse, at en række ord for personlige egenskaber og andre såkaldt bløde kompetencer er begyndt optræde langt hyppigere i jobannoncer. Men hvad fortæller ordene os om arbejdsmarkedet anno 2022? Hvad betyder de, når det kommer til stykket?

Ligesom megen lyrik og samtidskunst afslører et jobopslag sjældent sin sande mening ved første øjekast. Det dokumenterer Simon Astrup og Per Helge Sørensen her i en dybdegående læsning af en jobannonce fra Projektsekretariatet.

 

Nysgerrig tovholder til spændende dødsdømte udviklingsprojekter

Da endnu en af vores dygtige kolleger har valgt at søge nye udfordringer gå ned med stress søger vi hurtigst muligt en ambitiøs naiv projektkoordinator, der drømmer om at arbejde i krydsfeltet mellem strategi, politik og manglende ledelse.

 

Baggrund

Projektsekretariatet står midt i en spændende udvikling, hvor vi har sat en lang række initiativer i gang, som nu skal føres sikkert i mål vi komplet har mistet overblikket over. Derfor søger vi nu en initiativrig og passioneret holdspiller, som er klar til at påtage sig den spændende udfordring brænde fuldstændig ud i forsøget på at rydde op i vores rod.

 

Om jobbet

Du får en vigtig rolle som tovholder og koordinator på større opgaver og projekter, som er højt prioriteret i organisationen, og som har direktionens fulde fokus der i virkeligheden ikke er afsat tilstrækkelige ressourcer til.

Konkret vil opgaverne variere fra koordinering af større initiativer til planlægning af seminarer og tværgående indsatser bare at sidde og sende mails frem og tilbage og forsøge at undgå, at endnu stinker fra direktionen lander på dit bord.

 

Om dig

  • Du kan se dig selv om en arbejdsplads, hvor kerneværdierne: samarbejde, troværdighed og professionalisme står allerøverst på dagsordenen en afrevet flipover-planche, der blev smidt ind i printerrummet, da vi kom hjem fra Nyborg Strand, og som ingen har set siden.
  • Du har formodentlig en humanistisk eller samfundsfaglig kandidatuddannelse eller har på anden måde vist, at du har de nødvendige kvalifikationer til jobbet kan bide tænderne sammen i fem år, mens du beskæftiger dig med noget, som aldrig vil blive anvendt i praksis.
  • Du trives i en dynamisk og omskiftelig hverdag med korte deadlines og mange bolde i luften, for alternativet ville jo være, at vi prioriterede vores opgaver og forsøgte os med en eller anden form for planlægning, og det virker ærlig talt lidt urealistisk.

 

Om styrelsen

Vi er en fleksibel arbejdsplads, hvor der er gode muligheder for at arbejde hjemme, men hvor vi dog lægger vægt på, at du mindst tre dage om ugen tager ind på kontoret for at understøtte vores fælles kultur ved at sidde alene i et mødelokale og holde online-møder med dem, der ikke er der den dag.

Du aflønnes, hvis man kan bruge det ord om så små beløb, efter statens regler med mulighed for et individuelt forhandlet kvalifikations- fedterøvstillæg.

Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte til konstitueret kontorchef Brian Pedersen eller vikarierende souschef Jørgen Hansen, hvis du kan nå det, inden de også går ned med flaget.

 

Projektsekretariatet ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund og lige muligheder for alle vores jobansøgere. Vi opfordrer derfor alle til at søge stillingen uanset alder, køn, seksualitet, religion eller etnisk tilhørsforhold, så vi har god samvittighed, når vi smider deres ansøgninger i skraldespanden og ansætter en hvid, ciskønnet mand i 30'erne. 

Kommentarer

Lars Thygesen

28.10.2022 kl. 10.15

Jeg søger den! Lige noget for mig

0 kommentarer
7
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Jane

28.10.2022 kl. 10.15

Spot on ??????
En genganger er også "du skal være med til at udvikle din stilling"... oversat til "vi har arbejde til dig 10 timer om ugen, resten af tiden aner vi ikke, hvad du skal lave, men vi har en politik om, at alle stillinger SKAL slås op som 37 timer"

1 kommentar
8

Jane

28.10.2022 kl. 10.16

De mange ??? var egentlig indsat smiley'er, men det kunne 'systemet' så ikke vise, så dem må du selv tænke dig til ;-)

0 kommentarer
6
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Daniella

28.10.2022 kl. 08.16

Genialt!

0 kommentarer
8
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.