Nyt Job

"Det er spændende bare at spæne ud over klippen og se, hvad der sker"

13.9.2022

af

Foto: Cathrine Ertmann

Foto: Cathrine Ertmann

Katrine Dahl Clement er gået ned i løn og har skiftet over 100 kolleger ud med en lille håndfuld. Nu skal hun kommunikere om fiskeri i et firma, som er stiftet af en tidligere studentermedhjælper, som hun kalder for Pokemon.

Når Katrine Dahl Clement skal på job, cykler hun 11 kilometer langs Vesterhavet og klitheden i Hanstholm Vildtreservat. Førhen kørte hun i bil til Thisted Forsikring. Der var hun afdelingschef og havde over 100 kolleger.

Nu har hun kun et par stykker på kontoret hos Krog Nobis – et kommunikationsbureau for fiskerierhvervet. En tidligere studentermedhjælper fra forsikringsselskabet, Maria Mejlhede Krog, er stifter og ejer af Krog Nobis. Det er hende, der har hentet Katrine Dahl Clement ind som direktør.

Lønnen er lavere end i Thisted. Til gengæld føler Katrine Dahl Clement, at hendes personlighed har større mulighed for at sprælle i kommunikationsbureauet på Hanstholm Havn. Her arbejder hun bl.a. for fiskeriorganisationer og maritime uddannelsessteder samt laver undervisningsforløb om fiskeri til folkeskoleelever.

Du tror, du har sikkerhed i en stor organisation – det har du ikke nødvendigvis

Katrine Dahl Clement, direktør i Krog Nobis

Væk fra dydens smalle sti

”Jeg har lyst til at lave noget kommunikation, der rykker og skaber nogle anderledes samtaler om fiskeri. I den finansielle branche, hvor jeg kommer fra, går man helt naturligt mere på dydens smalle sti.”

Krog Nobis har eksisteret i to år og er afhængig af at finde nye kunder og projektmidler. Katrine Dahl Clement mener ikke, at hun har mindre jobsikkerhed her end i sine tidligere stillinger. Hun har fx prøvet at blive fyret i en kommune under en sparerunde.

”Du tror, du har sikkerhed i en stor organisation – det har du ikke nødvendigvis. Tværtimod har jeg her i en lille virksomhed mulighed for at skabe min egen sikkerhed.”

Det er ikke første gang, hun skifter retning i karrieren, som hun i øvrigt ikke bruger tid på at planlægge. Efter flere års arbejde i kommuner på Sjælland flyttede hun og hendes mand til Klitmøller i Thy, hvor hun begyndte i Thisted Forsikring. Der var hun i seks år, inden hun skiftede videre til Krog Nobis.

”Det er utroligt spændende bare at spæne ud over klippen og se, hvad der sker.”

Lillemor og Pokemon

Jobmuligheden åbnede sig, da Katrine Dahl Clement fik en besked fra stifteren Maria Mejlhede Krog:

”Hey Lillemor, jeg har brug for at snakke. Har du tid til at snakke med mig?”

Maria kalder den cirka 20 år ældre Katrine for ’Lillemor’ – Katrine kalder Maria for ’Pokemon’.

Efter mange måneders sparring om Krog Nobis, hvor Katrine Dahl Clement flere gange nævnte, at virksomheden manglede en ’rigtig voksen’, som kunne supplere stifterens energi med overblik og struktur, endte hun selv som direktør i firmaet.

Nu har hun travlt med at sætte sig ind i fiskerierhvervet, som hun ikke kendte det store til inden.

Katrine Dahl Clement vil også prøve at komme ud med en fiskekutter. Det er dog ét problem: Hun bliver let søsyg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Grønlands Selvstyre, Skattestyrelsen
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Fiskeri og Fangst
Job
Indenrigs- og Sundhedsministeriet
Job
Århus Statsgymnasium
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Fiskeri og Fangst
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet