Praktik

”Lige dér var jeg virkelig træt af livet”

29-03-2022
4 min.

Mads Engel Pedersen er i praktik i New York, og han nyder at få ansvar og praktisk erfaring. Men det var enormt svært overhovedet at komme af sted.

I sommer fik Mads Engel Pedersen praktikplads på Dansk Industris kontor i New York. Nu er han glad for både storbyen og jobbet – men det var en hård kamp at nå over Atlanterhavet.

Mads Engel Pedersen havde nemlig store vanskeligheder med at få praktikantvisum fra de amerikanske myndigheder grundet corona-pandemien. De første fire måneder af praktikken måtte han tage i Danmark.

”Det var frustrerende ikke at vide, om man kunne komme derover eller ej, og mine kollegaer i Danmark støttede mig en del. Det var virkelig en hektisk periode, da jeg var startet op som praktikant med en masse nye arbejdsopgaver, og hvor jeg samtidig havde mine egne visumproblemer at deale med,” forklarer han.

Han var endda så desperat, at han ville tage til den amerikanske ambassade i Polen for at få et visum til USA. Det havde en af hans medpraktikanter haft held med. Men igen var der problemer.

”Jeg var egentlig på vej til Københavns Lufthavn for at flyve til Polen, da der tikkede en mail ind. Den var fra den amerikanske ambassade i Kraków, som kunne informere mig om, at mit møde var blevet aflyst. Lige dér var jeg virkelig træt af livet og dybt frustreret. Omvendt var det jo realiteterne i forhold til corona-virussen og verdenssituationen, så jeg kunne ikke gøre så meget ved det,” siger Mads Engel Pedersen, der er 27 år og læser Strategisk Kommunikation & Digitale Medier på RUC.

Det lokale liv

Efter at Mads Engel Pedersen er kommet til New York, påvirker corona-virus hans dagligdag minimalt. Alle skal bære mundbind på arbejdspladsen og i offentlig transport, men ellers er der ikke noget, som begrænser ham i livet blandt de lokale newyorkere.

Mads Engel Pedersen har tidligere besøgt byen to gange som turist. Men det er helt anderledes at bo fast i New York.

”Det er fedt at have sine lokale stamsteder, hvor medarbejderne hilser på mig, og jeg får en snak med dem,” siger Mads Engel Pedersen.

Et af hans stamsteder ligger lige rundt om hjørnet fra lejligheden. Han har intet køkken, så han spiser ude hver aften. Her har han fundet en lokal italiensk restaurant, som serverer frisk pasta og naturvin. Og en gang om ugen er han på en lille jazzklub, der hedder Smalls Jazz Club.

”Det er et sjovt afbræk for det hektiske byliv. Her er der en god vibe og med en hyggelig og autentisk atmosfære,” siger han.

Stejl læringskurve

Som praktikant har han en lang række arbejdsopgaver hos Dansk Industri – der brander sig selv som Danish Cleantech Hub over for samarbejdspartnerne i USA – men den vigtigste er, at han har ansvaret for den daglige kommunikation på tværs af organisationens platforme på sociale medier.

”Jeg har bl.a. været med at til at udvikle vores SoMe-strategi, og hvordan vi fremadrettet kan markedsføre os selv. Det er en fed følelse at blive betroet en så vigtig arbejdsopgave, og det giver blot endnu mere blod på tanden for min fremtidige karriere. Jeg får en tilfredsstillelse ved at udføre noget i praksis,” siger 27-årige Mads Engel Pedersen.

"Når du går ud ad døren om morgenen, ved du aldrig, hvad der vil ske. Rent arbejdsmæssigt er læringskurven stejl, og det er rart, at min teoretiske viden sættes i spil i den virkelige verden,” siger Mads Engel Pedersen.

Udlandet lokker

Mads Engel Pedersen lægger ikke skjul på, at det til tider kan være hårdt at være så langt væk hjemmefra, da man ikke lige kan smutte forbi familie og gamle kammerater. For hans vedkommende tænker han dog ikke så meget over afsavnet, da der hele tiden er noget at lave kombineret med den store tidsforskel mellem USA og Danmark.Derudover er han også indstillet på, at det er en af præmisserne ved at bo og arbejde i udlandet.

”Det her en oplevelse for livet, som jeg aldrig får igen. For mig er det et privilegium at få lov til at bo og arbejde i New York, som jeg er så fascineret af. Jeg kan godt forestille mig at arbejde i udlandet i fremtiden, så det er også nyttige erfaringer, jeg får med i rygsækken,” siger han.

Gæstfrie amerikanere

Samtidig har han oplevet, hvor venlige og gæstfrie amerikanerne er. Om Mads Engel Pedersen befinder sig på gaden, på restauranter og jazzklubber eller sågar i butikker, spørger de lokale ind til ham, og han falder lynhurtigt i snak med dem.

Den store gæstfrihed var tydelig, da Mads Engel Pedersen blev inviteret til middag hos sin udlejers mor, kunstneren Pam, i en 4-etagers lejlighed med eget studio og tagterrasse med udsigt ud over New York.

”Det var en unik oplevelse at få lov til at komme til middagsselskab hos en ægte newyorker. Jeg følte mig nærmest som en del af familien,” siger Mads Engel Pedersen. 

Kommentarer

Henriette

01.04.2022 kl. 15.09

Spændende at høre om dine oplevelser og dine udfordringer ved dit praktikophold i New York. Det er vigtigt, at danske organisationer giver mulighed for sådanne muligheder.

0 kommentarer
3
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.