Indsamling

Djøf samler ind til Ukraine

01-03-2022
1 min.

Djøfs bestyrelse har startet en indsamling til fordel for humanitær hjælp til Ukraine. Indsamlingen sker via Dansk Røde Kors. Du kan bruge linket her i artiklen.

Støt befolkningen i Ukraine. Det er vigtigt, at vi også som individer gør, hvad vi kan, lyder det fra Djøfs formand, Henning Thiesen, som sammen med Djøfs bestyrelse har iværksat en særlig Djøf-indsamling via Dansk Røde Kors. Du kan støtte ved at klikke her.

Medlemmerne kan jo selv donere til Dansk Røde Kors, så hvorfor gøre det over Djøf?

"Krigen i Ukraine har allerede nu givet en massiv flygtningestrøm. Der er brug for en omfattende humanitær bistand, hvor vi alle kan gøre en forskel. Med initiativet ønsker vi, at alle overvejer, om de kan undvære et beløb," siger Henning Thiesen.

Om man gør det via Djøfs indsamling gennem Røde Kors eller andre kanaler, er ikke så afgørende, understreger han.

"Det vigtige er, at vi alle tager stilling og hjælper, hvor vi kan. Og hvis Djøfs initiativ kan få flere til at donere et beløb, er det godt for befolkningen i Ukraine."

Har bestyrelsen et mål for, hvor mange penge I håber, der kommer ind via Djøf-indsamlingen?

"Nej, det er helt op til det enkelte medlem, om og hvordan man ønsker at støtte befolkningen i Ukraine," siger Henning Thiesen.

Folketinget og det internationale samfund yder humanitær bistand til Ukraine, men det er vigtigt, at vi også som individer gør, hvad vi kan, siger han.

"I denne situation er det vigtigt, at vi alle tænker over værdien af, at vi bor i et demokratisk og suverænt land, hvor vi selv bestemmer, hvordan vi agerer med resten af verden." 

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.