Nyt job

Daniel er 24 år og direktør

14-02-2022
3 min.
World Jet Trading har eksisteret siden 1978 og har kunder fra det meste af verden. Foto: Alexander Höllsberg

Corona-undervisningen drænede Daniel Stepanoff så meget, at han stoppede på sit studie, da han blev bachelor. Nu sælger han privatfly.

Daniel Stepanoff er 24 år, bachelor fra Copenhagen Business School og direktør. Han har ansvar for salg og marketing i en virksomhed, der beskæftiger sig med global handel af fly.

Han har interesseret sig for fly siden barndommen og villet være blive pilot. Han har endda været på flyveskole, men med alderen blev pilotdrømmen afløst af en interesse for international handel.

Derfor var det et rent lykketræf, at han sidste år faldt over et jobopslag fra World Jet Trading ApS.

Taler både kinesisk og russisk

Selvom virksomheden har hovedsæde i Danmark, kan jobbet siges at tage Daniel Stepanoff verden rundt, da meget af hans tid går med at kommunikere med firmaer uden for landets grænser. Dagligt må han slå over i både engelsk, kinesisk og til tider russisk. Det russiske sprog har han med sig fra sine forældre, mens evnen til at tale kinesisk stammer fra en tilfældig beslutning i gymnasiet.

Da Daniel Stepanoff i 2013 søgte ind på en gymnasie-linje med fokus på Kina, var det med et ønske om at komme ud og få lidt luft under vingerne.

”Det lyder så banalt, men jeg så studieretningen og kunne se, at der var planlagt en tur til Kina. Så tænkte jeg: ’Fedt mand, en tur til Kina. Det kan jeg ikke sige nej til.’”

Daniel Stepanoff kom ganske rigtigt på studietur. Den vakte en vedvarende interesse for Kina, som gav ham lysten til at lære kinesisk. Det har han stor gavn af i sit job.

”Når jeg slår over i kinesisk, føler jeg, at det signalerer, at jeg har sat mig ind i landets kultur og sprog. Det giver også en tiltro og noget respekt fra samarbejdspartneren, at vi har sproget til fælles.”

Det fælles sprog gør det lettere for Daniel Stepanoff at handle med nationerne uden for Europa. Det kan nemlig godt være lidt udfordrende.

”Virksomhedsføringen i Danmark og Europa er præget af en stor tiltro, fordi vi er meget fortrolige med hinandens måder at handle, agere og samarbejde på. I Østen er det meget anderledes og ofte lidt mere kringlet. Det er mere nødvendigt med dokumentation, vedholdenhed og omstillingsparathed.”

Daniel Stepanoff betragter de to verdensdeles markante forskelle som noget positivt og ikke mindst lærerigt.

Foto: Alexander Höllsberg
Flere privatfly på himlen

Da Daniel Stepanoff afsluttede sin bacheloruddannelse – med fokus på international handel i Asien – fik han lyst til at holde en pause med studierne.

”Corona var ret demotiverende for studietiden. Jeg følte ikke, at jeg fik det samme ud af online-undervisningen, så jeg havde brug for en pause til at finde motivationen og lysten.”Samtidig opstod der en markant stigning i salget af privatfly under corona-krisen, da flere oplevede problemer med, at kommercielle flyvninger blev aflyst, eller at ruten til rejsedestinationen blev kompliceret. Det gjorde det mere lukrativt for virksomheder og privatpersoner, der havde internationale ærinder, at købe et privatfly.

Den øgede efterspørgsel gav Daniel Stepanoff muligheden for at indtræde i stillingen som direktør for salg og marketing. Her kan han bruge sin viden fra studiet i praksis.

”Det har hjulpet mig til at finde ud af, hvad mine interesser er, og hvilken kandidatuddannelse jeg har skullet vælge.”

For Daniel Stepanoff har det nemlig aldrig været et spørgsmål, om han skulle læse en kandidat, men et spørgsmål om hvornår.

”Jeg vil gerne tage min viden til næste niveau og arbejde videre på den grundsten, som bacheloren har givet mig. Jeg er jo ikke færdig med læringsprocessen, når jeg har en bachelor – eller en kandidat for den sags skyld.”

Derfor vil han til sommer – sideløbende med direktørjobbet – starte på en kandidat i enten Business and Development in Emerging Markets eller International Marketing and Management. 

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.