Anbefalinger

"En historie om begavelse og bestialsk magtfuldkommenhed"

14.2.2022

af

PR-foto

PR-foto

Filosof og forfatter Vincent F. Hendricks har de seneste år været optaget af digital teknologis indflydelse i samfundet. I den forbindelse anbefaler han en bog om en af Silicon Valleys mest magtfulde personer.

Gennem en årrække har professor Vincent F. Hendricks studeret, hvordan tech-platforme som Facebook påvirker både samfundet og os hver især som individer. Udviklingen er bekymrende, har han bl.a. forklaret i Djøfbladet: ”Vi tror, vi er kunder, men vi er gjort til selve produktet og blevet prostituerede hos nogle meget store, informationsbårne alfonser,” som han formulerede det i et interview i 2018.

Problemstillingerne på området er stadig meget aktuelle, og Vincent F. Hendricks beskæftiger sig med dem i sit arbejde som leder af Center for Information og Boblestudier ved Københavns Universitet.

 

Hvad læser du for tiden?

”Netop nu har jeg kastet mig over ’The Contrarian – Peter Thiel and Silicon Valley's Pursuit of Power’ skrevet af Max Chafkin, der er journalist ved Bloomberg. Bogen handler om tech-pioneren Peter Thiel, der startede PayPal, en af de første aktionærer i Facebook, Zuckerbergs mentor. Senest står Thiel bag Palantir, der er et overvågningsforetagende med store kontrakter med det amerikanske militær og efterretningsvæsen.

En historie om begavelse og bestialsk magtfuldkommenhed, der delvist gennemsyrer Silicon Valley ideologisk som infrastrukturelt.”

Er du blevet opslugt af et emne på det seneste?

”Opmærksomhedsøkonomi – og hvordan opmærksomhed for os som erkendende væsner er en meget vigtig kognitiv ressource, som i informationstidsalderen er blevet et kapitalaktiv med os mennesker som mulige krigsskadeomkostninger. Det er et tema, som Camilla Mehlsen og jeg netop har udgivet en bog om: ’Sandhedsministeriet: Techplatformenes indflydelse på tidens fakta, følelser og fortællinger’.”

 

Hvilke kulturelle perler burde alle kaste sig over?

”Alan Parkers filmperle fra 1987, ’Angel Heart’ med Robert De Niro og Mickey Rourke gjorde et uudsletteligt indtryk på mig. En optrevlingshistorie med en detektiv spillet af Mickey Rourke, der har skåret en pagt med djævelen og gradvist erkender, at den person, som skikkelsen Louis Cyphre (… Lucifer … spillet af Robert de Niro) beder ham om at finde, er Rourke selv...”

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Grønlands Selvstyre, Skattestyrelsen
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Fiskeri og Fangst
Job
Indenrigs- og Sundhedsministeriet
Job
Århus Statsgymnasium
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Fiskeri og Fangst
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet