Nyt nyhedsbrev

Djøfbladet styrker forskningsdækningen

01-02-2022
1 min.
Det nye nyhedsbrev skal dække hele det samfundsvidenskabelige og juridiske forskningsfelt. Illustration: GrAI/Shutterstock

Djøfbladet udvider redaktionen med journalist Casper Ravnsted-Larsen. Han skal skrive et månedligt nyhedsbrev om tendenser, resultater, arbejdsforhold, politik og personer inden for den samfundsvidenskabelige og juridiske forskning.

På Djøfbladet har vi længe haft et ønske om at styrke vores dækning af det samfundsvidenskabelige og juridiske forskningsområde.

Vi er derfor glade for at kunne fortælle, at vi 1. marts udvider redaktionen med journalist Casper Ravnsted-Larsen. Han skal arbejde på et nyt månedligt nyhedsbrev om tendenser, resultater, arbejdsforhold, politik og personer inden for den samfundsvidenskabelige og juridiske forskning – primært i Danmark, men også med afstikkere til udlandet.

Casper Ravnsted-Larsen er cand.comm. i journalistik og psykologi fra Roskilde Universitet og kommer til Djøfbladet fra en stilling som redaktionssekretær på Sjællandske Medier. Han har tidligere arbejdet en årrække i Bruxelles, hvor han bl.a. skrev et EU-relateret nyhedsbrev.

Send tip til Casper allerede nu

Første udgave af forskningsnyhedsbrevet udkommer i april. Det vil automatisk blive sendt til medlemmer af Djøf, der arbejder inden for universitets- og forskningsområdet – men det vil også være muligt for andre (både medlemmer og ikke-medlemmer) at tilmelde sig.

En del af nyhedsbrevets historier vil samtidig indgå i vores øvrige dækning på Djøfbladet.dk og i det trykte magasin.

Casper starter som nævnt først den 1. marts – men har du allerede tip til, hvad han skal kaste sig over, er du mere end velkommen til at skrive til os på djoefbladet@djoef.dk.

Med venlig hilsen

Dennis Christiansen, chefredaktør, Djøfbladet 

Kommentarer

Karsten Boye Rasmussen

10.02.2022 kl. 16.01

'Djøf har valgt at trække sig fra samarbejdet om fælles udgivelse af Forskerforum' kan man læse i februar-nummeret af Forskerforum. Det er en vigtig baggrundsinformation, som mangler i den positive historie om 'Djøfbladet styrker forskningsdækningen'. Jeg håber sandelig, at vi fortsat vil modtage Forskerforum. Og det burde være forhandlet på plads i sammenhæng med ændringen af samarbejdet.

0 kommentarer
1
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

H Buch-Hansen

05.02.2022 kl. 10.29

Som samfundsforsker vil jeg langt hellere have et trykt magasin som er dedikeret til at dække hele universitetsområdet, og som er skrevet af et større hold skribenter, end jeg vil have et nyhedsbrev omhandlende forskning inden for samfundsvidenskab og jura, skrevet af en enkelt journalist. Det er selvfølgelig fint at der kommer mere indhold om forskning i Djøfbladet, men jeg ser langt hellere at i som hidtil bruger midlerne på journalistik i regi af forskerforum. Det er en vigtig publikation at støtte om op. Synes i skal omgøre beslutningen - eller som minimum sikre at man fortsat kan få forskerforum.

1 kommentar
2

Dennis Christiansen

07.02.2022 kl. 09.50

Kære H Buch-Hansen. Omkring selve produktionen af det kommende nyhedsbrev kan jeg sige, at vi kommer til at trække på hele Djøfbladets redaktion. Casper står for at skrive nyhedsbrevet - som både vil indeholde artikler skrevet af ham, de øvrige journalister på redaktionen og freelanceskribenter. Bh Dennis Christiansen, chefredaktør, Djøfbladet

0 kommentarer
0
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Esben Høg

03.02.2022 kl. 21.43

Jeg er ikke særlig tilfreds med at I har tilladt jer at opsige samarbejdet om Forskerforum. På den anden side har djøf-bladet hidtil (for mig at se) været total uinteressant for FU området. Måske djøf-bladet bliver lidt interessant nu? Men jeg håber man kan få Forskerforum stadigvæk.

1 kommentar
5

Caroline Adolphsen

08.02.2022 kl. 09.02

Tak for din henvendelse. Det er et fokuspunkt for os at styrke Djøfs profil på universitetsområdet og vores nyhedsmail er netop et forsøg på at få en mere markant stemme. Det er også intentionen at give mulighed for mere medlemsinddragelse i indholdet. Som nævnt i mailen til jer, arbejder vi på at sikre, at vores medlemmer fortsat kan modtage ForskerForum. Vi har haft en række drøftelser i det sidste halve år om at øge synligheden på universitetsområdet og så sent som i tirsdags havde vi en korrespondance med redaktionen på Djøfbladet om at sikre, at vi på universiteterne også kan genkende os selv i bladet. Vi arbejder med andre ord på sagen. Du er altid velkommen til at henvende dig til mig, hvis der er noget, du ønsker Djøfs fokus på!

Med venlig hilsen
Caroline Adolphsen
formand for Djøfs sektorudvalg for universiteter og forskning

0 kommentarer
0
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.