Corona

Anders tog en tørn i corona-ramt børnehave: "Fed kompetenceudvikling"

15.2.2022

af

Privatfoto

Privatfoto

Pandemien har lagt aarhusianske daginstitutioner ned. Derfor forlod Anders Probst-Jensen i nogle dage sit konsulentjob for at hjælpe i børnehaven Søskrænten. "Det er en lidt anden måde at gå til opgaverne på, som vi sikkert kunne lære noget af i forvaltningen," siger han.

De seneste uger har corona sendt masser af medarbejdere hjem i de aarhusianske vuggestuer og børnehaver. Vikarlisterne var udtømt, så ledelsen i Børn og Unge sendte et nødråb ud: Er der nogen af jer administrative medarbejdere, der har tid og lyst til at give en hånd med ude i dagtilbuddene?

Det havde Anders Probst-Jensen, som er konsulent for frivillighed og samskabelse i kommunikationsafdelingen i Børn og Unge. En god kollega tilbød straks at dække ind på det mest presserende, så Anders kunne melde sig med det samme.

Han lavede aftalen med sin chef om fredagen, fik flyttet nogle møder og mødte mandag morgen ind i den integrerede daginstitution Søskrænten i Stavtrup ved Aarhus. Her fangede vi senere på ugen Anders på mobilen ude på legepladsen.

"Det her ville jeg rigtig gerne støtte op om. Men jeg ser det også som et stykke fed kompetenceudvikling at komme ud og mærke børnene. Vi djøfere oplever alt for ofte ikke direkte resultaterne af det arbejde, vi laver. Det skal vi tænke os til eller tale med nogen om," forklarer han, mens man hører barnestemmer i baggrunden.

Hvordan er det?

"Det er jo luksus. Jeg er bare dumpet ind og blevet en legeonkel for de søde børn. Så det er rigtig hyggeligt."

Er du ligefrem populær?

"Det bliver man hurtigt både hos børn og pædagoger i sådan en situation, hvor de vante voksne mangler. Det er taknemmeligt at være sammen med børn, og jeg er ny og spændende. Det er en noget anden begejstring, jeg bliver mødt med end hos mine egne kolleger, selvom de godt kan lide mig," siger han – samtidig med at han rutineret giver tre utålmodige børn kærlig, men bestemt besked på, at de skal finde noget andet at slå på end ham med dén pind.

Det ville være oplagt for alle i administrationen, hvis vi gjorde det her en gang om året

Anders Probst-Jensen, konsulent og corona-vikar i børnehaven Søskrænten

Men han er nok heller ikke helt ueffen i jobbet, eftersom han er far til tre børn på 5, 8 og 11 år, og hver tirsdag aften er han leder for et hold mikrospejdere i Det Danske Spejderkorps.

Er du træt, når du kommer hjem?

"I går, hvor jeg også havde mit spejderhold, var lidt sej. Men jeg er træt på en anden måde. Jeg får rigtig meget dejlig frisk luft, fordi vi er så meget ude med børnene. Og der er ikke den samme form for stress som i mit normale job. Med børn er man nødt til at tage den med ro. Man når kun noget, hvis man skynder sig langsomt. Det er en lidt anden måde at gå til opgaverne på, som vi sikkert godt kunne lære noget af i forvaltningen."

Foreløbig blev det til tre dage i Søskrænten i sidste uge. Så skulle Anders og familien af sted på vinterferie i Østrig.

Men de tre dage giver også en rigtig god fornemmelse for hverdagen i en daginstitution, mener han.

"Det ville være oplagt for alle i administrationen, hvis vi gjorde det her en gang om året."

Har dine kolleger så ryddet dit bord for de sager, der kom til at ligge over?

"Nej, det kan jo ikke lade sig gøre. Men når jeg kommer tilbage til skrivebordet, er jeg ikke i tvivl om, at det har været det hele værd."

Og så er interviewet med Anders Probst-Jensen slut. For nu skal børnene ind og have deres frokost, og flyverdragterne skal af først.

Det er frivilligt for de administrative medarbejdere at blive udlånt til dagtilbuddene, og i skrivende stund har 19 af dem meldt sig.

Flere andre kommuner har iværksat lignende initiativer. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Ankestyrelsen
Job
Børne- og Undervisningsministeriet - Styrelsen for It og Læring
Job
Finanstilsynet
Job
Frederiksberg Kommune, Rådhuset
ANNONCE

Kommentarer

Steen
2 år siden
Administrativt arbejde = pseudoarbejde ... Administrativt arbejde ? virkeligheden ... Suk ...
Jane
2 år siden
Fantastisk - meget mere af dét! Få de administrative medarbejdere ud i virkeligheden og mød de mennesker som direkte oplever konsekvensen af forvaltningens arbejde. Det vil give en forståelse for alle parter. For som Anders selv siger "Vi skal tænke os til det..." - kom nu i stedet ud i virkeligheden, se og oplev konsekvenserne af det. Det kunne cheflinjen også have rigtig god glæde af. Og så bliver det spændende, når Anders kommer tilbage til bunkerne, hvor mange af opgaverne, der måske ikke rigtig er relevante, når det kommer til stykket... Kan varmt anbefale Dennis Nørmarks bog om, hvordan vi kommer pseudoarbejde til livs...