Anbefalinger

Konsulent-direktør og rumnørd: "Det er simpelthen så spændende”

10-01-2022
2 min.
Mette Bøgelund er cand.scient.oecon. fra Københavns Universitet. PR-foto: Incentive

Det handler om mennesker, museer, musik og ikke mindst en mission til Mars, når direktør Mette Bøgelund henter inspiration i bøger, kunst og podcasts.

Mette Bøgelund er direktør og partner i det økonomiske konsulenthus Incentive, som hun var med til at stifte i 2008. Meget af hendes arbejde handler om forandring.

Det er netop her – med forandringer og især de barrierer, som vores måde at tænke på udgør for forandringer – Mette Bøgelund begynder, da Djøfbladet beder hende anbefale inspirerende ting at læse, se og lytte til.

Hvilken bog har ændret dit syn på verden?

”Daniel Kahnemans bog ’Thinking, Fast and Slow’har givet mig et solidt grundlag for at forstå mennesker og deres handlinger. Hvis man kombinerer med Kegan & Laheys bog ’Immunity to Change’ kan man få et meget nuanceret billede af, hvorfor det kan være så svært at ændre på éns vaner og handlemåder. Det synes jeg er meget brugbart, både som leder og i privatlivet. Jeg nyder at diskutere det med kolleger og venner, og på mit arbejde fokuserer vi meget på, hvordan vi kan hjælpe hinanden med at blive endnu dygtigere konsulenter.”

Er du blevet opslugt af et emne på det seneste?

”Jeg følger entusiastisk med på Mars-missionen, hvor Perseverance-roveren er landet på og undersøger Mars. Jeg følger roveren på sociale medier og begejstres over fundene og teknikken. Det er simpelthen så spændende og nørdet. For at komme i den rette stemning genser jeg også ’The Martian’ indimellem og diskuterer livligt med mine børn, hvad der er realistisk, og hvordan der mon ville være på Mars. Vi har besøgt Kennedy Space Center, og vores kat er opkaldt efter rumrobotten Philae, der landede på kometen 67P/Churyumov–Gerasimenko for nogle år siden i en meget spændende mission.” 

Den engelske efterretningstjeneste GCHQ har hovedkvarter i Cheltenham. Her lavede kunstneren Banksy dette værk efter Edward Snowdens afsløring af, hvordan bl.a. GCHQ og NSA overvågede befolkningen.
Den engelske efterretningstjeneste GCHQ har hovedkvarter i Cheltenham. Her lavede kunstneren Banksy dette værk efter Edward Snowdens afsløring af, hvordan bl.a. GCHQ og NSA overvågede befolkningen. Foto: Stephen Clarke/Shutterstock

Hvilke kulturelle perler burde alle kaste sig over?

”Jeg synes, at alle burde gå mere på museum og især prioritere at deltage i rundvisning på museerne. Fx var jeg på Statens Museum for Kunst og høre om udstillingen ’Efter stilheden – kunstens kvinder tager ordet’. Det var utroligt spændende at høre en gennemgang af værkerne af en engageret og meget vidende person, der kunne fortælle fantastiske historier om modige kvinder.

For nylig var jeg også i Rom og se en udstilling af Banksys værker. Også dybt fascinerende og noget helt andet.

Fælles for udstillingerne var dog, at det er kunstnere med noget på hjerte, som via deres kunst kommenterer og stiller sig kritisk til deres samtid, og det kan jeg rigtig godt lide.”

Flow-radio eller podcast – og hvilke programmer?

”Jeg hører podcasts hver dag. Starter med ’Genstart’ og går derefter videre til en række andre yndlings-podcast. Når det handler om at øge min viden, så er min top-3 ’24 spørgsmål til professoren’, ’Adfærd’ og ’Topchefernes strategi’.

Af musik-podcasts nyder jeg ’Desert Island Discs’, ’Indbegrebet af’ og ’Song Exploder’. Og i den mere underholdende ende hører jeg ’Det, vi taler om’, ’Hjerteflimmer for voksne’ og ’Den korte podcast’.” 

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.