Brevkasse

Skader jeg min karriere ved at skifte job hurtigt?

25.1.2022

af

Illustration: Yugoro/Shutterstock

Illustration: Yugoro/Shutterstock

"Efter kun fem måneder i mit nye job er jeg blevet tilbudt min drømmestilling. Imidlertid synes jeg selv, at korte ansættelser signalerer useriøsitet. Skader jeg mit cv og min fremtidige jobsøgning ved at takke ja til stillingen?"

Efter kun fem måneder i en styrelse er jeg blevet tilbudt min drømmestilling i et departement. Jeg ville egentlig blive i jobbet i et par år, men jobmarkedet lige nu har åbnet en dør, som jeg først troede ville åbne senere i min karriere.

Imidlertid synes jeg selv, at korte ansættelser signalerer useriøsitet. Så skader jeg mit cv og min fremtidige jobsøgning ved at takke ja til stillingen? Og risikerer jeg også at brænde broer i forhold til min nuværende arbejdsplads og chef?

 

Kære medlem

Som du selv er inde på, er der godt gang i mobiliteten, og vi får dagligt mange henvendelser fra medlemmer om jobskifte.

I Djøf ser vi, at der de seneste år har været et paradigmeskifte i forhold til anciennitet i job, særligt blandt unge og nyuddannede medlemmer. Dermed er der langt flere arbejdsgivere og kortere ansættelser på deres cv.

Du skriver, at du har fået tilbudt dit drømmejob. For mig er det absolut det vigtigste argument, hvis du skulle blive mødt med skepsis i forbindelse med et jobskifte senere i din karriere. Hvis man som kandidat i et rekrutteringsforløb bliver bedt om at sætte ord på sit cv, er det essentielt, at man kan redegøre for valg af job, og hvad der ligger bag eventuelle skift. Altså med andre ord: Om der er en rød tråd gennem cv'et. Et drømmejob vil til enhver tid være en rød tråd, fordi du målrettet har arbejdet henimod lige netop dét job, og uanset om du bliver i lang eller kort tid, vil du kunne forklare dit skifte.

Den gode relation til din nuværende arbejdsplads, herunder kolleger og chef, er vigtig at bevare, og du vil med stor sandsynlighed skulle bruge din chef som reference på et senere tidspunkt.

Derudover er det muligt, at I møder hinanden professionelt, hvis styrelsen ligger under samme ministerium. Jeg vil derfor opfordre dig til at bruge energi på din opsigelse og din sidste tid i styrelsen. En opsigelse bør komme samtidig med eller efter et personligt møde med din chef, hvor du sætter nogle ord på din opsigelse. I din situation er det beskeden om, at du er blevet tilbudt dit drømmejob, der skal overbringes, og forhåbentlig vil din chef kunne forstå dit valg. Så selv om det er et farvel til dig som medarbejder, er det også et skulderklap til din arbejdsplads. Det er dér, du har tilegnet dig de kompetencer og den profil, der har bragt dig videre til jobbet.

Få afsluttet dine opgaver på den bedst tænkelige måde, og hvis du ikke allerede er connected med din chef og kolleger på LinkedIn, er det en rigtig god idé at gøre det nu, så I bevarer den professionelle kontakt.

Held og lykke med din jobstart – hvis du takker ja. Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har behov for rådgivning om løn og vilkår i dit nye job.

Med venlig hilsen

Christine Stemann Johansen, chefkonsulent i Djøf 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Erhvervsministeriets Departement
Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Roskilde Handelsskole
Job
Økonomistyrelsen
Job
Social- og Boligstyrelsen
ANNONCE

Kommentarer

Jeannette
sidste år
At være optaget af at bevare den gode relation er virkelig et godt råd! Det betaler sig næsten altid at være ærlig og ordentlig - det respekterer de fleste. Og så er DJØF verdenen bare heller ikke større, særligt hvis man bevæger sig indenfor en bestemt sektor.
Hans
sidste år
Det er nok det bedst mulige svar at give. Så langt, så godt. Men nej, man opnår ikke "kompetencer" og "profil" efter 5 måneder på en arbejdsplads. Drømmejobbet var kommet uanset nuværende ansættelse. Hold fast i dét. Og nej, der skal ikke være "en rød tråd" gennem et CV. Vi er ikke til en livslang eksamen på arbejdsmarkedet, hvor vi kun kan fejle, hvis vi træder ved siden af en imaginær og smal sti. Men det er et rigtigt og godt råd, at alle skift skal have en forklaring til en fremtidig samtale. At få tilbudt det job, man drømte om, er en forklaring alle kan forstå og relatere til. Og hvis de ikke kan, skal man næppe arbejde for dem alligevel...