Nyt Job

"Jeg vil gerne leve et almindeligt liv, som mine jævnaldrende gør"

28.9.2021

af

Foto: Mads Teglers

Foto: Mads Teglers

Hun var særdeles aktiv i ungdomspolitik, mens hun læste statskundskab. Nu er Sigrid Friis Frederiksen færdig på studiet – og ikke helt klar til at gå <em>all-in</em> som fuldtidspolitiker.

Sigrid Friis Frederiksen meldte sig ind i Radikale Venstre, inden hun begyndte at læse statskundskab. Hun sidder i forretningsudvalget og hovedbestyrelsen i partiet og har været formand for Radikal Ungdom.

Nu er hun blevet færdig med studiet og har fået job som politisk konsulent i brancheorganisationen Dansk Fjernvarme. Selv om det også var en mulighed, var det ikke nu, hun ville satse fuldtid på at arbejde med radikal partipolitik.

”Jeg vil gerne være nyuddannet, midt i 20'erne og i gang med at begynde på voksenlivet efter studierne. Jeg er også lige flyttet fra min studiebolig og blevet gift. Jeg vil gerne leve et almindeligt liv, som mine jævnaldrende gør.”

Hun ved, at det at engagere sig i partipolitik som karrierevej er alt andet end et almindeligt liv. Det er lange og skæve arbejdstider, journalister der ringer, og potentielt også folk, der vil én det ondt.

Politik er omdrejningspunktet for alt, hvad jeg laver

Sigrid Friis Frederiksen

Morgenkaffe og flyers

Lige nu ser hun sit liv i Radikale Venstre som et kald, hun engagerer sig i ved siden af jobbet – lidt ligesom hendes mand spiller fodbold i fritiden.

Hun beholder sine poster i partiet og regner med at bruge et sted mellem fem og 10 timer på dem om ugen. Det er heller ikke umuligt, at hun en dag ender med at stille op til et valg.

”Jeg holder ikke op med at interessere mig for politik, så det kan sagtens være, jeg er på en valgplakat om fem, 10 eller 20 år. Christiansborg skal nok stadig stå til den tid.”

Op til kommunalvalget senere i år kommer hun dog til at bruge al fritid på radikal valgkamp for sine politiske kolleger. Om morgenen skal der uddeles kaffe og flyers, inden hun møder på arbejde. Efter jobbet er det så direkte tilbage til valgkampagnen, hvor hun vil hjælpe til, hvor hun kan.

Det er ret stor efterspørgsel på de kompetencer, vi kommer med efter en god portion ungdomspolitik

Sigrid Friis Frederiksen

Solidt netværk i en ung alder

Den tid af døgnet, hun dedikerer til sit nye job i Dansk Fjernvarme, skal hun selvfølgelig bedrive politik for dem som brancheorganisation. Hun skal derfor veksle mellem to politiske kasketter - Radikale Venstre-Sigrid og Dansk Fjernvarme-Sigrid.

”Politik er omdrejningspunktet for alt, hvad jeg laver. Så det er ikke mærkeligt, at jeg skal beskæftige mig med politik fra flere forskellige sider af bordet. Det kommer til at være en løbende balancegang, men jeg er egentlig ikke så bekymret for, om det skal gå.”

Mange af dem, hun har lært at kende gennem ungdomspolitik, er også endt med at arbejde med politisk interessevaretagelse i private virksomheder og organisationer.

”Det er ret stor efterspørgsel på de kompetencer, vi kommer med efter en god portion ungdomspolitik. Vi har fingerspidsfornemmelse for den måde, de politiske processer fungerer på.  Og så har vi også et solidt netværk i en ret ung alder.”

Sigrid Friis Frederiksen

2021- Politisk konsulent i Dansk Fjernvarme

2021 Cand.scient.pol. fra Københavns Universitet

2021 Public Affairs- og analysemedarbejder i Djøf

2020 Initiativtager til #enblandtos, som satte fokus på sexisme i dansk politik

2019-21 Studentermedhjælper i Miljøministeriet, Ressourcer og Forsyning

2017-19 Landsformand for Radikal Ungdom

2016-17 Personlig assistent for Ida Auken (MF)

2015-16 Studentermedhjælper i Miljøstyrelsen, Jord og Affald

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet