Brevkasse

Jeg vil gerne beholde hjemmearbejdet. Hvad gør jeg?

27-09-2021
2 min.

"I corona-tiden har jeg været glad for at arbejde hjemmefra og ønsker at fortsætte med det i videst muligt omfang. Hvordan griber jeg bedst den dialog an med min chef?"

På min arbejdsplads er vi i gang med en dialog om fremtidige måder at arbejde på. I corona-tiden har jeg været glad for at arbejde hjemmefra og ønsker at fortsætte med det i videst muligt omfang. Hvordan griber jeg bedst den dialog an med min chef?

Kære medlem

Coronaens indtog har medført en revidering af måden, vi er på arbejdspladsen på. Mange arbejdsgivere har indset, at hjemmearbejde fungerer rigtig godt, og den øgede fleksibilitet er godt givet ud i forhold til effektivitet og medarbejderpleje. Både for chefer og medarbejdere giver det grund til at overveje, hvordan vi skal tilrettelægge arbejdet fremover.

Løsningerne er mange. Hav derfor fokus på den konstruktive dialog, og husk, at hvad der er vigtigt for dig, ikke nødvendigvis er åbenlyst for din chef – og omvendt.

Stil åbne spørgsmål, vær nysgerrig, og giv så konkrete forslag og ønsker som muligt. Hvorfor er hjemmearbejde vigtigt for dig? Og hvordan kan I i fællesskab imødekomme det? Det skal jo ses i lyset af, at din chef har driften for øje. For hvordan sikres dit behov for hjemmearbejde samtidig med en optimal løsning af afdelingens opgaver? Dertil kommer de mere bløde hensyn som at genopbygge og fastholde den sociale lim på arbejdspladsen. En manøvre, der er sværere på distancen. Halvandet års hjemmearbejde har hos nogle medført mistrivsel. Et fortsat stort omfang af hjemmearbejde vil kræve fokus på social sundhed og på, at stigende grænseløshed i jobbet ikke må medføre stress.

Det er en ledelsesmæssig udfordring at skulle tilgodese forskellige medarbejderbehov og samtidig indtænke alle de hensyn og dilemmaer, som er forbundet med mere hybride arbejdsfællesskaber. Det anbefaler jeg, at du forsøger at tænke ind i dine argumenter.Det er din chef, der bestemmer, hvor arbejdet udføres. Det hører under ledelsesretten. Den chef, der ønsker 100% fremmøde fra alle, er derfor i sin fulde ret til det. Vær derfor en smule strategisk, når du taler med din chef. Overvej signalværdien i det, du udtrykker: Måske vil du gerne arbejde hjemme fire-fem dage om ugen, men hav arbejdspladsens situation for øje. Og hvad er bedst for dig i længden? Er det smart at sidde hjemme hele tiden? Din chef kan være mere tilbøjelig til at give lønforhøjelser eller fede opgaver til de medarbejdere, der er mere til stede i dagligdagen.

Tag dialogen, og forbered dig på, at det måske ikke bliver 100%, som du foretrækker, men forhåbentlig kan du påvirke det i en god retning. Vigtigst er, at I begge udviser den rette grad af imødekommenhed i forhold til de nye arbejdsbetingelser.

Det bliver en proces med behov for justeringer. Jeg anbefaler, at I prioriterer tid til refleksion og dialog, så I løbende kan aftale den bedste ramme for hjemmearbejdet.

Med venlig hilsen
Helle Thorup Hansen, chefkonsulent 

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.