Netværk

Maria fik nyt job via "grænseoverskridende" Facebook-opslag

03-08-2021
2 min.
Maria Bay-Kastrups opråb om sin jobjagt blev set af mere 1.700 brugere på Facebook. Foto: Carsten Bundgaard

Maria Bay-Kastrups stilling blev nedlagt på grund af corona. Fem måneder senere var hun ved at miste modet. Men så efterlyste hun et nyt job på Facebook – og pludselig gik det stærkt.

Maria Bay-Kastrup brød sig virkelig ikke om det. Men efter at have gået rundt om sig selv mange gange tog hun mod til sig og skrev et opslag på LinkedIn og Facebook.

Hendes stilling som HR- og marketingskoordinator på Hotel Christiansminde var blevet nedlagt på grund af corona. Det var hendes første job, efter at hun blev cand.merc. i international virksomhedsudvikling, men da hun blev ledig, tænkte hun, at det ikke ville blive noget problem at få et nyt job hurtigt.

Efter næsten et halvt år med en masse jobsøgning og blot en enkelt samtale begyndte hun dog at miste modet.

”Når jeg kontaktede dem, jeg havde søgt et job hos, fik jeg tit at vide, at der havde været mere end 400 ansøgere, og at de havde valgt én med mere erfaring.”

En god beslutning

Så tog Maria Bay-Kastrup en beslutning – hun ville gøre noget ved den opfordring, hun flere gange havde fået: ’Brug dit netværk.’

”Jeg havde været meget tilbageholdende med det – for pyh, jeg syntes, det var grænseoverskridende,” fortæller Maria Bay-Kastrup.

Men hun gjorde det – skrev et nøgternt opslag: ’Jeg har brug for jeres hjælp…min stilling er desværre nedlagt, og jeg søger derfor et nyt job….’. Hun beskrev kort, hvilken baggrund og hvilke kompetencer hun har.

Maria Bay-Kastrup tog en dyb indånding og postede det, hun havde skrevet, på LinkedIn og tænkte, at hun også lige så godt kunne lægge det op på Facebook.

Det skulle vise sig at være en rigtig god idé. For så gik det løs.

”Lidt efter jeg havde lagt det op på Facebook, kunne jeg se, at det allerede var blevet delt en del gange – også af nogle, jeg ikke kendte.”

Det kom helt bag på Maria Bay-Kastrup, hvor bredt det kom ud.

”Det blev set og liked på LinkedIn, men jeg havde mest succes på Facebook, hvor opslaget blev set over 1.700 gange. Det siger altså noget om, hvor vildt éns netværk kan være.”

Ret hurtigt blev hun kontaktet af først én, så endnu én og så en tredje arbejdsgiver, der inviterede hende til samtale.

Et godt råd

Det første opkald, Maria Bay-Kastrup fik, kom lige inden påske fra den ledende partner fra Focus Advokater i Odense, der fortalte, at firmaet havde brug for en direktionsassistent.”Hun sagde, at de egentlig først havde tænkt sig at ansætte en ny efter sommerferien. Men hun var faldet over mit opslag og kunne se, at jeg både kunne noget med marketing og HR, og at jeg også havde siddet i en slags PA-stilling. Og det var lige, hvad de havde brug for,” fortæller Maria Bay-Kastrup.

Lige efter påske var Maria Bay-Kastrup til samtale, og om aftenen blev hun ringet op og tilbudt jobbet. Hun sagde ja.

Hun blev efterfølgende inviteret til to andre samtaler.

”Men jobbet som direktionsassistent lød så spændende, at jeg holdt fast i det. Det er en et-årig projektansættelse, men der er mulighed for fastansættelse bagefter.”

Maria Bay-Kastrup havde første arbejdsdag den 1. maj. Hendes råd til andre, der står uden job lyder:

”Du skal ikke være bange for at bruge dit netværk. Og vent ikke for længe. Det kan godt irritere mig, at jeg ikke gjorde det noget før.” 

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.