Sommerserie: Store spring

"Coronaen har rystet mine værdier på plads"

20-07-2021
4 min.
Efter næsten 30 år i København har Finn Tørngren Sørensen nu Vejle Fjord lige uden for døren. Et sceneskift, han har ønsket sig længe, men der skulle en pandemi til for at føre det ud i livet. Foto: Tobias Nicolai

Under corona blev det klart for Finn Tørngren Sørensen, at han boede det forkerte sted. Så selv om han ikke havde noget nyt job på hånden, sagde han sin stilling op og flyttede langt væk fra sine vante omgivelser og storbyens mylder.

Når Finn Tørngren Sørensen står i sin nye lejlighed og spejder ud ad vinduet, kan han se vand, skov og bakker. Og det er noget, som han over længere tid har drømt om. Neden for lejligheden ligger en kajak- og roklub, og lidt længere forude breder en sandstrand sig ud.

Den slags udsigt har Finn Tørngren Sørensen ikke haft, siden han i 1992 flyttede til København. Men tilbage i marts 2021 skrev han på sin LinkedIn-profil: ”Coronaen har rystet mine værdier på plads.” Og det betød, at han pakkede hele sit liv ned i en kuffert og flyttede fra sin lejlighed på Vesterbro i København.

”Jeg begyndte at kunne mærke, at det betød meget for min sindstilstand ikke at kunne se en horisont. Det blev klart for mig, at jeg ikke længere ville ligge på en yogamåtte og lytte til en app med lyden fra bølger, der slog mod en kyst. Jeg ville simpelthen kunne kigge ud på nogle bakker og gerne noget vand.”

Derfor tog Finn Tørngren Sørensen den endelige beslutning om at skifte Vesterbros fliser ud med Vejles bakker, hvilket også gjorde, at han opsagde sin stilling som kommunikationschef i Tivoli.

”Jeg fandt ud af, at det var her og nu, jeg skulle gøre noget. Jeg tænkte over, hvorfor arbejdet skal bestemme det hele. Nu vælger jeg simpelthen, hvor jeg har lyst til at bo, og hvad jeg har lyst til at kigge på, når jeg går ud ad min gadedør. Og så må jeg finde et arbejde i nærheden af det bagefter,” fortæller han. 

Foto: Tobias Nicolai
’Hvor bliver det godt’

I nogle måneder havde tanken om at forlade hovedstaden bygget sig op hos Finn Tørngren Sørensen. Og efter en tid med grundig dialog med flere af sine bekendte og diverse nedskrevne lister med plusser og minusser blev flytningen en realitet. I løbet af en måned havde Finn Tørngren Sørensen opsagt sin lejlighed og fundet en ny i Vejle.

”Ligesom med mange andre planer havde jeg det sådan, at flytningen den ene dag lød som en god idé og en dårlig idé den næste. Men jeg var nået til det punkt, hvor jeg vågnede om morgenen og tænkte ’hvor bliver det godt!’.”

”Derfor vidste jeg, at jeg skulle flytte, fordi når mavefornemmelsen var der, så er der altså ikke noget, der skal holde én tilbage,” understreger han.

Beslutningen om at flytte blev skubbet godt på vej af corona. Faktisk er Finn Tørngren Sørensen overbevist om, at han stadig ville have boet i København, hvis verden ikke var blevet ramt af en pandemi.

”Coronaen har for mig bare gjort, at jeg har tænkt for mig selv, at det er her og nu, hvis jeg skal gøre noget, fordi det her liv er simpelthen ikke særlig langt, og man skal ikke tage det for givet.”

Jeg fik øje på, hvad corona gjorde mod min familie og især de ældre medlemmer inklusive min egen mor. Og tanken om, at så mange ældre mennesker sidder alene, virkede ret voldsomt på mig

Familien

Han er opvokset i Vendsyssel, og både hans mor og andre ældre medlemmer af familien er bosat i det jyske. Og under coronaen er det blevet særligt klart for Finn Tørngren Sørensen, hvor vigtigt det er for ham at være tættere på sin familie.

”Det gik for alvor op for mig, at jeg boede det forkerte sted. Jeg fik øje på, hvad corona gjorde mod min familie og især de ældre medlemmer inklusive min egen mor. Og tanken om, at så mange ældre mennesker sidder alene, virkede ret voldsomt på mig,” fortæller han.

Derfor mærker han også, at flyttet til Vejle ligger helt rigtigt i maven. Det giver ham nemlig muligheden for i højere grad end før at kunne tage sig af sin familie.

”Hvis en af dem bliver syg eller indlagt, vil jeg kunne være der om aftenen, og det kunne jeg ikke, da jeg boede i København. Det er sådan nogle ting, som betyder noget for mig,” fortæller han.

Men selv om størstedelen af Finn Tørngren Sørensens familie nu er tættere på, har han alligevel også måttet sige et midlertidigt 'vi ses' til en af sine allernærmeste.

”Jeg har en mand, som bor i København, og som det ikke er lykkedes mig at få lokket herover endnu. Men når han ser bøgeskoven springe ud, tror jeg, det bliver noget nemmere,” siger han med et smil og fortsætter:

”Men selv det er jo også vendt til en luksusting, for det er slet ikke en dårlig ting at være weekendkærester og stadig have lidt af det hele.”

Foto: Tobias Nicolai
Et sats

Finn Tørngren Sørensen er godt klar over, at det alligevel er noget af et sats at flytte, uden at der ligger en ansættelseskontrakt og venter på ham. Og han ved, at jobjagten vil kræve en masse energi, ligesom der vil komme perioder, som vil virke op ad bakke. Men samtidig er der også en frihed i at have taget den store beslutning.”En af de CEO’s, jeg har mødtes med herovre, har sagt, at jeg ind imellem jobsøgningen også skal huske at nyde den periode, jeg befinder mig i nu, for rigtig mange drømmer om at få sådan et pusterum i deres arbejdsliv mellem to jobs. Alt for mange forspilder sådan en tid med at være nervøse over, hvornår de finder et job.”

”Og jeg er klar over, at flytningen er et sats og en udfordring – det her må bære eller briste – men jeg er så overbevist om, at det nok skal bære.” 

Efter interviewet har Finn Tørngren Sørensen fået job som strategi- og kommunikationskonsulent hos Energinet.dk i Fredericia pr. 1. august.

Kommentarer

Finn Skriver Frandsen

20.07.2021 kl. 20.09

Spændende, at du skiftede uden job på hånden. Vejle - og Fredericia er jo skønne byer. Bundet sammen af dejligt landskab - og af vand.
Flytningen til Aarhus har osse bragt os nærmere det skønne Vesterhav (Kettrup Bjerge), hvor vi nu har noget mere glæde af sommerhuset.

Er du/I i Aarhus, så kig forbi.
Kh
Finn
Aakrog Strandvej 24, Risskov

0 kommentarer
0
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.