Færdig med studiet

”Jeg er blevet mere voksen og selvstændig”

22-06-2021
2 min.

Martin Madsen kan se tilbage på fem hårde år på CBS, men studielivet har virkelig modnet ham, gjort ham ansvarlig og givet ham venner for livet.

17. maj var en skelsættende dag for Martin Madsen. Her afleverede han sit speciale på Erhvervsøkonomi & Virksomhedskommunikation om meningsdannelse internt i organisationer. Hermed var fem års studier på Copenhagen Business School (CBS) forbi.

”Jeg har virkelig udviklet mig. Der har været en del at se til, og der har været nogle virkelig hårde eksamensperioder, men det har kun modnet og hærdet mig. Jeg er blevet langt mere selvstændig. Da jeg startede som 20-årig, var man jo lidt vant til, at alt var lagt til rette for én. På uni skal man selv disponere tiden og sørge for læsning af pensum. Jeg føler, jeg er blevet mere voksen og tager et endnu større ansvar for mine opgaver,” fortæller Martin Madsen.

Venner for livet

Martin Madsen understreger, at der også har været plads til sjov og ballade.

”Det kan godt være, at der ikke har været lige så meget tid til hygge og sjov som i gymnasietiden, men årene på uni har også været fyldt med masser af sociale arrangementer, og jeg har fået venner for livet,” lyder det fra ham.

Især én bestemt gruppe af mennesker har Martin Madsen i tankerne. Han og syv andre kammerater fra bacheloruddannelsen har nemlig opbygget et stærkt venskab, hvor de ofte ses og en gang om året også tager ud at rejse. De har bl.a. været i Riga, Budapest og Kiev.

”Det er nogle rigtig gode venner, og vi ved sådan set alt om hinanden. Der sker bare noget med éns relation til et andet menneske, når man tilbringer så meget tid sammen, men også når man rejser sammen. Det er nogle bekendtskaber, jeg gerne vil holde fast i,” forklarer han.

I april 2019 var Martin Madsen (nr. to fra venstre) på tur til Ukraine, hvor de bl.a. besøgte Tjernobyl.
I april 2019 var Martin Madsen (nr. to fra venstre) på tur til Ukraine, hvor de bl.a. besøgte Tjernobyl.
Udviklingsophold

Undervejs i studietiden var Martin Madsen på udvekslingsophold i Warszawa. Her var der problemer med en del formaliteter.

”Mit 5. semester i Polen strakte sig fra oktober og ind i starten af februar i det nye år. 6. semester på CBS startede dog op første hverdag i 2018, så da jeg kom hjem fra Polen, skulle jeg egentlig være i praktik. Der var derfor en del bøvl med at få søgt dispensationer og få lidt flere fag osv., men det hele faldt heldigvis i hak,” siger han.Martin Madsen fortryder på ingen måde sit ophold i den polske hovedstad.

”Det har givet mig hår på brystet, og jeg er blevet mere selvstændig. Der var afsavn til familie og venner, men jeg er virkelig blevet en stærkere person af dét ophold. Derudover har jeg fået opbygget et internationalt netværk,” siger han.

Uvis fremtid

Martin Madsen har endnu ikke landet sit første fuldtidsjob, og han kan i ny og næ blive ramt af en bekymring om, hvornår det vil ske – også med corona-pandemien in mente. Dét til trods er han dog fortrøstningsfuld og ser frem til et arbejdsliv med stor glæde.

”Jeg har haft to sabbatår – ét mellem gymnasiet og universitetet, og ét mellem bacheloren og kandidaten – og så har jeg virkelig gået mange år i skole, hvor studiejobs også har skullet passes ind. Det var egentlig rart kun at skulle koncentrere sig om at arbejde, da jeg havde sabbatår, så dét ser jeg også frem til nu. Det bliver skønt at have fri i weekenderne, og så ser jeg også frem til et større økonomisk råderum,” siger han. 

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.