Anbefalinger

“Det er noget af det bedste, jeg nogensinde har læst”

23-06-2021
1 min.
Eva Zeuthen Bentsen er cand.merc. i ledelse og ph.d. i strategisk ledelse, begge dele fra Copenhagen Business School.

Rekrutteringsrådgiver Eva Zeuthen Bentsen anbefaler vestjysk ironi, amerikansk drama, israelske tv-serier og en bred vifte af gode danske podcasts.

Eva Zeuthen Bentsen er partner i rådgivningsvirksomheden ZeuthenStorm og formand for CBS Executive Fonden. Tidligere har hun bl.a. været partner i rekrutteringsvirksomheden Odgers Berndtson og hospitalsdirektør på Gentofte Hospital.

 

Hvad læser du for tiden?

”Aviser. Prøver dagligt at få læst Politiken, Berlingske, Børsen og Weekendavisen. I papirform. Egentlig ret Djøf-agtigt. Af bøger er ’Meter i sekundet’ af Stine Pilgaard skøn. En blanding af analyse, ironi og humor.

I sidste uge blev jeg færdig med ’The Prettiest Star’, som handler om en ung homoseksuel mand, der i midten af 80’erne kommer hjem til sin lille amerikanske by for at dø. Den er noget af det bedste, jeg har læst nogensinde.”

Er du blevet opslugt af et emne på det seneste?

”Jeg er ret lidt nørdet. Jeg kan bedst lide noget med et hurtigt overblik. Det mest nørdede, jeg laver, er kagebagning og min surdej. Og jeg interesserer mig nok lidt overdrevet for mad. Råvarer, kvalitet, smag, oprindelse, autenticitet, restauranter, gæster, anmeldelser, besøg.”

 

Hvilke kulturelle perler burde alle kaste sig over?

”Jeg er til dansk drama: ’Arvingerne’, ’Herrens veje’, ’Dronningen’. Trine Dyrholm og Lars Mikkelsen som sublime skuespillere og skildringer af familiedynamikker og arbejdspladser. Suppleret med ’Fauda’ og ’When Heroes Fly’, som begge er fængslende israelske serier om kamp og krig, samt ’Breaking Bad’ og ’Six Feet Under’ – sidstnævnte om et californisk bedemandsfirma.”

Flow-radio eller podcast?

”Cykler mest og hører ret lidt radio. På vej til arbejde hører jeg ’Tal til mig’, ’Altinget Sundhed’ og ’Bagklog’. Iben Maria Zeuthen er unik. Hun rammer respekt og nysgerrighed på samme tid. På vej hjem hører jeg ’Det sidste måltid’ med Lærke Kløvedals helt specielle stemning.

Og når jeg virkelig er træt af det hele: ’Det vi taler om’ – bedste sladder, og Ditte Okmans hæse stemme er skøn at lytte til.” 

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.