Anbefalinger

Louise Gade lærer om ledelse af Simone de Beauvoir

03-05-2021
2 min.
Louise Gade er cand.jur. fra Aarhus Universitet. PR-foto

Til daglig er Louise Gade en del af ledelsen i Salling Group. Her anbefaler hun bl.a. en roman fra 1954, hvis budskaber ”kan oversættes direkte til, hvad der gælder i god ledelse”.

Louise Gade er Executive Vice President i Salling Group og er desuden næstformand for Nordea Fonden. Hun har tidligere været prorektor for VIA University College, og fra 2002 til 2005 var hun borgmester i Aarhus (V).

 

Hvad læser du for tiden?

”Jeg læser Simone de Beauvoirs ’De uadskillelige’. En stærk roman om, hvordan vi præger hinanden som mennesker, og hvor betydningsfulde stærke relationer er. Det er også en fortælling om vigtigheden af at give plads til de forskelligheder, vi hver især rummer, for at vi kan udfolde vores menneskelige potentiale og lykke. Og ikke mindst, hvor ødelæggende det er at ville have kontrol over andre mennesker frem for at give guidance, feedback og plads. Jeg er meget enig i fortællingens budskaber, som også kan oversættes direkte til, hvad der gælder i god ledelse.”

Er du blevet opslugt af et nørdet emne på det seneste?

”Jeg ved ikke, om det er nørdet, men jeg er i hvert fald opslugt af det: Nemlig, hvad god serviceadfærd er og bliver i fremtiden. Jeg er selvfølgelig præget af, at jeg er i Salling Group, hvor kunderne er vores arbejdsgivere. Og vi har en ydmyghed over for, hvad der betyder noget for vores kunder i måden, vi møder dem på. Derfor researcher jeg en del om fremtidens serviceadfærd og dykker ned i noget af den forskning, der er. Bl.a. det, som den store kundeservice-guru Fred Reichheld har bedrevet. Alt sammen for, at alle mine kollegaer i vores butikker skal kunne få den allerbedste servicetræning, så de kan levere den allerbedste oplevelse.”

 

Hvilke kulturelle perler burde alle kaste sig over?

”Jeg er grundlæggende et ude-menneske, så de danske nationalparker rummer for mig en enestående natur og et dyreliv, som kan give fantastiske oplevelser. En af de få positive ting ved det seneste år har været, at mange flere har fundet ud i naturen. Det er virkeligt sundt, tror jeg, for både den fysiske og mentale sundhed. Og jo mere skærme fylder i vores hverdag, jo mere har vi brug for nærvær og noget anderledes sanseligt. Jeg ser også frem til, at vi alle kan bidrage til at hjælpe vores rige kulturliv godt i gang igen efter corona – for vi har brug for det frirum og den menneskelige dannelse, kulturen giver i vores liv. Jeg glæder mig på alle måder meget til at komme i teateret, på museer og til koncerter igen med min familie.” 

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.