Vinder af Djøfs lederpris

"Jeg vil skabe mening for den enkelte medarbejder"

27-05-2021
4 min.
En smilende Dorte Tandrup fik overrakt lederprisen d. 20. maj i forbindelse med Djøfs lederkonference.  Foto: Morten Holtum

Dorte Tandrup er vinder af Djøfs lederpris. Og det er en pris, som hun er stolt over, fordi hun hver dag knokler for, at arbejdet skal give mening for både hende selv og medarbejderne.

Dorte Tandrup har egentlig aldrig haft et soleklart billede af, hvilken vej hun skulle gå rent jobmæssigt. Med tiden er det dog blevet til 10 år i lederstolen på forskellige arbejdspladser. Og for hende har det altid stået øverst på listen, at det enkelte job giver mening, og at hun arbejder et sted, hvor der er et godt team omkring hende.

Og netop sådan et sted føler Dorte Tandrup, at hun er blevet en del af hos Boozt.com, hvor hun er Sales & Marketing Director. Det har hun været i lidt over et år, og for Dorte Tandrup er der særligt én ting, som betyder meget for hende som leder.

”Det er vigtigt for mig, at jeg kender mine medarbejdere, og de kender mig. For jeg synes, den menneskelige relation er en stor del af det at gå på arbejde hver dag. Vi bruger relativt meget tid på arbejdet, så lad os have det lidt sjovt sammen og lære hinanden at kende.”

Derfor er hun da også ekstra glad for, at hendes medarbejdere er kommet til orde undervejs i processen med Djøfs lederpris, som hun fik overrakt i sidste uge.

”Én ting er, at jeg måske selv kan være god til at forklare, hvordan jeg er som leder – men jeg er jo enormt beæret over, at der er nogle af mine tidligere medarbejdere, der bakker op om det og synes det samme som mig,” fortæller hun.

Dorte Tandrup har fået prisen på baggrund af sin generelle lederprofil, og juryen siger bl.a. om hende:

”Det er centralt for hende at være åben, være lyttende og tage feedback ind. Man mærker hurtigt hendes grundlæggende holdning til at opføre sig godt og være et ordentligt menneske.”

Det er utrolig vigtigt for mig, at medarbejderne forstår, hvorfor de går ind ad døren hver dag

Dorte Tandrup, vinder af Djøfs lederpris
Medarbejderen i fokus

Gennem årene har Dorte Tandrup erfaret, at hun kun kan komme i mål med gode medarbejdere omkring sig. Derfor betyder det meget for hende, at den enkelte medarbejder føler sig set og forstår, hvordan vedkommende helt konkret bidrager til organisationen som helhed. Til det bruger hun særligt én tilgang, som hun allerede fik øjnene op for i sin tid hos TDC-koncernen.

”Jeg tror på en KPI-baseret kultur. Og det er ikke for at slå folk oven i hovedet med KPI’er, men det er netop, for at folk forstår, hvordan de er med til at bidrage til at skabe resultater. Det tror jeg er motiverende, fordi man simpelthen kan se, om det, man laver, gør en forskel,” forklarer hun.

Ud over det mere talbaserede er nøgleord som tillid og frihed også særligt vigtige for hende. Hun mener, at følelsen af tillid er helt afgørende for, at medarbejderne føler, at de har frihed til og mod på selv at løbe med tingene.

Samtidig arbejder hun hver dag på, at den enkelte medarbejder har lyst til at møde ind på jobbet.

”Det er utrolig vigtigt for mig, at medarbejderne forstår, hvorfor de går ind ad døren hver dag og i øvrigt synes, at det giver mening for dem personligt,” siger hun.

Større selvsikkerhed

Da Dorte Tandrup fik sit første lederjob, følte hun sig på ingen måde usikker, men alligevel kan hun godt mærke, at hun gennem sine år i lederrollen har gennemgået en udvikling.

”Jo flere svære situationer og samtaler du har stået i, desto mere hviler du også i dig selv i de situationer. Og jeg er generelt blevet mere sikker i, at det at være mig selv er godt nok. Jeg behøver ikke påtage mig en eller anden rolle,” understreger hun.

Og selv om Dorte Tandrup efterhånden er en erfaren leder, er det vigtigt for hende, at hendes udvikling aldrig stopper. Derfor bruger hun i høj grad sit netværk til at sparre med, samtidig med at hun gør en dyd ud af at inddrage sine medarbejdere, så hun kan blive den bedst mulige leder.

”Hvis jeg får en idé, prøver jeg den af og spørger om feedback fra teamet. Og jeg tror ikke nødvendigvis, folk tænker så meget over, at ledere også har brug for feedback. Men vi er også bare en del af teamet, som går på arbejde hver dag for at gøre vores bedste,” siger hun.

Tilbage til den fysiske verden

Dorte Tandrup ser nu frem til fortsat at udvikle sig og opretholde følelsen af at bidrage positivt til forretningen og teamet. Hun ser specielt frem til, at der lige så stille bliver åbnet mere op, så hun i endnu højere grad kan se sine medarbejdere fysisk.For mens Dorte Tandrup har været leder hos Boozt.com, har corona været en del af dagligdagen. Det har helt selvfølgeligt medført, at hun ikke har kunnet se sine medarbejdere lige så meget, som hun ellers havde ønsket.

”Det er en udfordring, at man ikke kan samles på samme måde som før rent fysisk. Men vi er på arbejde 30-50% det meste af tiden, og jeg har valgt at være der hver dag, så mine medarbejdere og jeg lige så stille kan lære hinanden at kende. Og så spiser jeg frokost med dem hver dag,” fortæller hun.

Men Dorte Tandrup ser alligevel frem til starten af juni. Der skal hun nemlig afholde sin allerførste teamdag, hvor hele hendes team skal samles.

”Selv om man har fundet sine redskaber og måder at agere på, kan den fysiske verden stadigvæk noget. Derfor glæder jeg mig enormt meget til min første teamdag, for det er altså federe at holde workshops om, hvordan vi arbejder sammen som team, når man rent faktisk sidder fysisk sammen,” understreger hun. 

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.