Frekvens

Djøfbladet går fra 11 til 10 trykte udgaver

27-05-2021
1 min.

Djøfbladets magasin på print vil fremover udkomme 10 gange om året. Samtidig har vi gennemgået vores produktion for at gøre den mere bæredygtig og halveret vores CO2-aftryk.

Djøf får mange nye medlemmer i disse år. Medlemsvæksten har givet os et positivt problem på Djøfbladet, da vi udelukkende er finansieret af annonceindtægter (og ikke kontingentkroner).

Selv om Djøfbladet giver overskud – og også har gjort det gennem corona-krisen – kan annoncerne på længere sigt ikke betale for de øgede udgifter til tryk og distribution af vores trykte magasin.

Derfor reducerer vi nu antallet af trykte Djøfblade fra 11 til 10 årlige udgaver, så der fremover udgives fem numre i første halvår og fem i andet halvår. Det vil være juni-udgaven, der udgår. Djøfbladet nr. 5, der udkommer i denne weekend, vil således være det sidste blad, medlemmerne modtager på denne side af sommerferien.

Djøfbladets nyhedsbrev udkommer uændret 51 gange om året, og vi vil producere den samme mængde historier som tidligere til vores website og nyhedsbrev.

Mere bæredygtig produktion

Vi har også benyttet det sidste år til – i samarbejde med vores trykkeri, Stibo Graphics – at gennemgå produktionen af det trykte magasin for at gøre den mere bæredygtig. Gennem ændringer i bl.a. papirvalg og vægt har vi reduceret vores CO2-aftryk med 36% pr. udgave. Vi har desuden udfaset brugen af plastic til indpakning af bladet. Samtidig har vi reduceret antallet af trykte magasiner, der sendes til studerende, og i stedet tredoblet produktionen af selvstændige historier til de studerendes nyhedsbrev.

Samlet set har vi hermed mere end halveret vores CO2-aftryk.

Djøfbladets magasiner trykkes på FSC-certificeret papir fra bæredygtigt svensk skovbrug. For hvert træ, der anvendes i produktionen, plantes der tre nye.

Ønsker du ikke at modtage Djøfbladets trykte magasin, kan du afmelde det her. Magasinet kan stadig læses online her eller i Djøfbladets app.

Du kan læse mere om Djøfbladets klimaregnskab i det magasin, der udkommer i weekenden.

Har du spørgsmål til Djøfbladets produktion, kan du skrive dem kommentarfeltet nedenfor – eller sende en mail direkte til mig på dch@djoef.dk.

 

Med venlig hilsen

Dennis Christiansen

Chefredaktør, Djøfbladet 

Kommentarer

Jørn Finn

31.05.2021 kl. 08.39

Måske burde man overveje at droppe den trykte udgave, jf. klima spørgsmålene ovenfor. I øvrigt er det langt fra hver jeg får bladet
Budet kan vist ikke finde her ud.

0 kommentarer
0
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.