Djøf mener

Den lille, vigtige grønne forskel

31-05-2021
2 min.
Henrik Funder, formand for Djøf Privat. Foto: Djøf

"Som djøfere har vi en central rolle i, at Danmark og danske virksomheder finder vejene til at realisere de ambitiøse klimamålsætninger," skriver Djøf Privat-formand Henrik Funder.

Min hustru og jeg har indført tre vegetardage derhjemme. Det er jeg blevet så glad for, at jeg nu ofte vælger vegetarretterne i kantinen på Novozymes, hvor jeg arbejder. For ud over at det smager godt, så føler jeg, at jeg hver uge gør min egen lille, personlige forskel for klimaet. Og den lille forskel betyder noget.

Danmark er foregangsland, når det kommer til grøn omstilling. Ofte er det virksomheder som Ørsted, Vestas og min egen arbejdsplads, Novozymes, der får æren. Men vi skal huske, at en vigtig årsag til, at Danmark ligger i front, er, at stort set alle danske arbejdspladser har en grøn strategi, også Djøf.

Jeg plejer at sige, at alle medlemmer af Djøf på den ene eller anden måde arbejder med bæredygtighed. Se blot mit eget eksempel. Det er bestemt ikke mig, der udvikler det næste grønne hit hos Novozymes. Udvinding af molekyler og enzymudvikling står vores dygtige ingeniører for. Min rolle som global salgsdirektør er derimod at få de grønne løsninger ud til så mange som muligt. Jeg har samtidig kolleger i produktionen, der sørger for, at vi genanvender vores vand, mens logistikfolk systematisk sikrer, at vores lastbiler er helt fyldt, før de forlader fabrikken. Vi gør allesammen, gennem vores daglige arbejde, en forskel for klimaet.

Men det gælder ikke kun os, der arbejder i virksomheder med grøn teknologi. Den grønne omstilling foregår alle vegne. Vi trykker ikke længere årsrapporten, taxaboner bliver skiftet ud med buskort og elcykel, vi bruger genbrugspapir og sørger for at bruge samme kop hele dagen til vores kaffe. Alle bidrag tæller i det store regnskab.

Så tænk gerne over, hvordan du i dit job og med dine nye arbejdsvaner gør en forskel. Som djøfere har vi nemlig en central rolle i, at Danmark og danske virksomheder finder vejene til at realisere de ambitiøse klimamålsætninger. Vores kompetencer er en del af løsningen. Og du behøver ikke finde ud af det alene.Lige nu glæder jeg mig over den store interesse, der spirer frem hos Djøfs medlemmer for at indgå i medlemsdrevne netværk om bæredygtighed. Hvis du er interesseret i, hvordan du kan indarbejde bæredygtighed i din virksomhed eller organisation på medarbejderniveau, så find det næste virtuelle netværk eller et af vores mange webinarer om bæredygtighed i Djøfs medlemsunivers og på djoef.dk/baeredygtig.

Vi kan alle gøre en forskel – fra den store klimastrategi til den lille tur til vegetarkøen. 

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.