Anbefalinger

Rektor synes, at du skal læse og lytte dig til Tyskland, Mexico og Rusland

13-04-2021
1 min.
Camilla Wang er uddannet cand.mag. i dansk og psykologi fra Københavns Universitet. PR-foto

Camilla Wang er rektor for Professionshøjskolen Absalon med afdelinger på Sjælland og Falster. Her anbefaler hun bøger, kunst og podcasts, der rækker langt ud over landets grænser.

Der er 8.500 studerende og 750 medarbejdere på de otte forskellige lokaliteter, som Professionshøjskolen Absalon har på Sjælland og Falster. Inden hun blev rektor her i 2015, var Camilla Wang dekan på Professionshøjskolen Metropol.

 

Hvad læser du for tiden?

”Jeg læser Kirsten Thorups ’Indtil vanvid, indtil døden’. Den handler om en enke efter en dansk soldat på tysk side under Anden Verdenskrig, og jeg er fuldstændig bjergtaget af romanens sprog og fortællestil. Der fortælles konsekvent i korte sætninger, men med en meget fængende detaljerigdom og intensitet. Og så giver romanen et virkelig interessant indblik i hverdagslivet i Tyskland under krigen.”

Hvilke kulturelle perler burde alle kaste sig over?

”Yann Gerstberger, en yngre fransk kunstner bosiddende i Mexico. Hans værker kombinerer en række forskellige billedsprog og kilder fra folkekunst over surrealisme til graffiti og digitale billeder. Gerstberger bevæger sig i mange genrer og har et imponerende kulturelt og håndværksmæssigt overskud, som har blæst mig bagover, ikke mindst hans store gobeliner.”

Flowradio eller podcast?

”P1 Morgen er en fast del af dagens rutine. Ud over det, hører jeg ikke flow radio. Jeg synes, at dagbladene har et fantastisk og nærmest uudtømmeligt reservoir af podcast, som jeg indimellem kaster mig over – helst serier. Jeg er lige blevet færdig med en podcast fra Information: ”Det skønne Rusland”, der handler om Ruslands litteratur, film, skak, billedkunst og videnskab. Den kan jeg anbefale.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.