OK21

Så meget mere får du i løn i maj

21.4.2021

af

Resultatet af OK21 er nu godkendt. Her kan du se, hvad det giver i kroner på maj-lønsedlen for alt fra 1. års fuldmægtigen til afdelingschefen og kommunaldirektøren.

Det blev som bekendt en 'corona-overenskomst' med mindre lønstigninger end for tre år siden, da parterne i stat, kommuner og regioner i marts blev enige om nye tre-årige overenskomster.

Men ifølge forhandlerne er reallønnen sikret de næste tre år. De generelle lønstigninger – altså lønstigninger, som alle får – er på 4,42% i staten og 5,02% i kommunerne og regionerne over de næste tre år.

Hertil kommer udmøntninger fra reguleringsordningen, som sikrer parallelitet med den private lønudvikling, og den såkaldte reststigning. Reststigningen er de lønstigninger, der forventes at komme som følge af bl.a. tillægsforbedringer, anciennitetsstigninger og ændrede stillingsklassificeringer.

Nu har Djøf sammen med de øvrige akademiske organisationer godkendt OK21-resultatet.

De første generelle lønstigninger i den nye tre-årsperiode falder på maj-lønsedlen med en lønstigning til alle på 0,8% i staten, 1,0% i kommunerne og 0,75% i regionerne.

I tabellerne herunder kan du se, hvad det betyder i kroner på maj-lønsedlen.

Stort ja ved urafstemning

Overenskomstresultatet har været til vejledende urafstemning blandt medlemmerne i Djøf Offentlig med en anbefaling fra Djøf Offentligs bestyrelse om at stemme ja.

87% stemte ja, 7% stemte nej og 5% stemte blankt.

Stemmeprocenten var på 31%. Det er mindre i 2018, hvor den var på rekordhøje 52%. Inden da havde der været otte ugers slagsmål i Forligsinstitutionen om bl.a. den betalte spisepause i staten.

I Offentlige Chefer er der ikke urafstemning. Her har Offentlige Chefers bestyrelse godkendt resultatet.

Du kan se alle detaljerne om løn og andre vilkår i den nye overenskomst – herunder hvornår resten af de generelle lønstigninger falder – på Djøfs temaside om OK21

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

ANNONCE

Kommentarer

Robert Højland
2 år siden
Skammer I jer ikke over at I får så " lidt" i løn. Tænk på den " fyrstelige" folkepension, næsten kr. 8.000.- år. Måned, se her kan man tale om personer der må leve under fattigdoms grænsen! Håber I alle må få en glædelig jul
Tine
3 år siden
Jeres statistikker er ikke ret gode. De siger jo ingenting om en lønstigning.