Første job

Mathias er begyndt som konsulent: ”Her har du ikke to måneder til at finde det korrekte svar”

16-03-2021
3 min.
Selvom Mathias Christensen arbejder 55-60 timer om ugen, er der stadig tid til afkobling. Det er nemlig sjældent, at han arbejder i weekenden. Foto: Laurs Bjerre-Christensen

Som nyuddannet økonom er Mathias Christensen blevet ansat hos Boston Consulting Group. Arbejdstempoet er et helt andet end på studiet.

I januar 2020 kunne Mathias Christensen kalde sig færdiguddannet økonom fra Københavns Universitet med et kortere udvekslingsophold på Berkeley University i bagagen. Siden da har han lagt omtrent 55-60 arbejdstimer om ugen hos Boston Consulting Group (BCG), som yder ledelsesrådgivning til virksomheder.

Og det har krævet mental omstilling.

”Som studerende er der større fleksibilitet, hvor man kan stå op klokken 10, tage ned at træne for så at møde ind til forelæsning, hvis man har lyst til det. Det er ikke i lige så høj grad muligt på arbejdsmarkedet. Men det har virkelig været spændende at gå fra det detaljeorienterede akademiske liv til nu helt konkret at kunne hjælpe virksomheder, og hvor det hele skal foregå i højt tempo,” fortæller Mathias Christensen.

Mærkeligt år

Mathias Christensen nåede at møde sine kollegaer, arbejde i nogle få måneder og falde en lille smule ind i nogle få arbejdsrutiner, før Covid-19 meldte sin ankomst. Det har dermed også været lidt af en udfordring som nyuddannet at starte op i fuldtidsarbejde med en pandemi hængende over samfundet.

Heldigvis har han oplevet, at BCG har hjulpet sine medarbejdere godt under de snart ni måneder med hjemsendelse og virtuelle møder.

”Vi har minimum haft to daglige check-up-meetings, hvor man sikrer sig, at folk kan få den hjælp, de har behov for, og hvor vi drøfter, hvor fokusset for dagens arbejde skal lægges. Derudover har vi også løbende check-points med éns daglige leder, hvor man drøfter de lidt større arbejdsrelaterede ting, og hvad man fx kan forbedre,” forklarer Mathias Christensen.

Det bedst mulige svar

Efter lidt mere end et år på arbejdsmarkedet har Mathias Christensen allerede draget nyttige erfaringer.

Han har bl.a. lært, at han begyndte med en lidt forkert tilgang til jobbet og arbejdsprocesserne hos BCG. Hvor han i starten bad om feedback på sine arbejdsopgaver, når han var færdig med dem, søger han nu gode råd tidligere i arbejdsprocessen.Derudover har han også fået ”en mere pragmatisk tilgang” til arbejdet, som han siger.

”Som studerende havde man næsten al tid i verden, hvor det handlede om at få det mest korrekte, akademiske svar. På arbejdsmarkedet handler det nærmere om at finde det bedst mulige svar på opgaven inden for den givne tidsramme. Her har man ikke to-tre måneder, så det skal gå langt hurtigere.”

Planlægger vækststrategier

Mathias Christensen ser sig gerne hos BCG mange år ud i fremtiden. Han er glad for det afvekslende og projektbaserede arbejde. Han føler nemlig, der er gode muligheder for at udvikle sig ved at prøve kræfter med varierende opgaver inden for forskellige brancher. Han har dog en foretrukken arbejdsopgave – at planlægge vækststrategier for virksomheder.

”Det er spændende, men hårdt arbejde at udarbejde vækststrategier. Især i den første halvdel af projektet, hvor det handler om at indsamle materiale og data samt skabe et overblik over virksomheden, er udfordrende. Men det er det hele værd, når man kan se tilfredsheden i kundens øjne, når det færdige udkast afleveres – velvidende at det har stor værdi for dem,” siger han.

Brugbare erfaringer

Hvis den 26-årige økonom skal give et godt råd til studerende, der er på vej mod det første job, handler det i høj grad om at være bevidst om, at hverdagen bliver radikalt anderledes, og at det handler om at suge til sig.

”Som studerende er der stor fleksibilitet, hvilket der formentlig ikke er på arbejdsmarkedet, hvorfor man skal bruge noget tid på at falde ind i dén rytme. Men ellers gælder det om at prøve arbejdslivet af, og man skal ikke være bange for at vælge forkert ved sit første job. Det er nyttige erfaringer med videre, som blot er med til at udvikle én og vil kunne få én til at vokse.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.