Et år med corona

Corona sendte Daniel ud på en 10 timer lang cykeltur

03-03-2021
3 min.
Med Østersøen og solopgangen som baggrund rullede Daniel Enslev i oktober ned langs Sjællands østkyst og så videre til Fyn.

Midt i al tristessen og nedlukningerne har corona-tiden også været en anledning til at tænke over tilværelsen. For Daniel Enslev førte det til 150 kilometer på en pænt slidt cykel.

En kold oktober morgen kl. 5 trillede Daniel Enslev ud af København bevæbnet med et lager af myslibarer, snacks, vand og podcasts. Cyklen var ikke noget at råbe hurra for. Det var en gammel sag, han havde støvet op i en genbrugsforretning på Nørrebro for blot 600 kr.

Daniel Enslev læser statskundskab, og i efteråret skulle han egentlig have været i Texas for at opleve det amerikanske præsidentvalg på nært hold. Men pandemien aflyste hans udvekslingsophold, og det havde sat ham i gang med at gentænke tilværelsen.

Det gik op for ham, at han trængte til en pause fra det konstante ræs. Det var derfor, han den tidlige morgen i oktober fandt cyklen frem.

Stilheden overvandt podcasts

Sidste forår havde nedlukningen af landet givet ham mere luft i kalenderen og overskud til at gøre nogle ting, han før havde udskudt. Én af dem var at komme i god form.

Hurtigt blev han motiveret til at gå og løbe længere ture. I sommeren 2020 løb han et halvmaraton rundt i København.

Og da formen blev virkelig god, besluttede han sig altså i efteråret for at cykle hjem til sine forældre i Odense fra sin lejlighed i København – en tur på godt og vel 10 timer.

Formålet var ikke at slå en vild rekord, men at beundre det danske landskab og høre nogle podcasts undervejs. Det blev dog ikke til ret meget lytning. I stedet nød Daniel stilheden og landskabet

”Der var de perfekte omgivelser til, at jeg kunne fordybe mig i mine egne tanker og refleksioner uden at blive distraheret af det næste punkt på min to-do-liste,” fortæller han.

Han kørte først til Køge og derefter igennem Ringsted, Sorø, Slagelse, Korsør med tog til Nyborg og cyklede det sidste stykke til sit barndomshjem i Odense, hvor forældrene ventede med en kold, forfriskende øl.

”Man får virkelig mulighed for at nyde landskabet, når tempoet bliver sat ned. Fra storbyen i København til solopgangen i Køge Bugt, det bakkede landskab på Sjælland og fantastiske skovområder nær Sorø,” siger han.

Han fik koblet helt fra og blev fyldt med fornyet energi.

”Turen gav tid til fordybelse, men var også udmattende, så det var en fantastisk følelse efter at have cyklet i syv timer, da jeg for første gang kunne se Storebæltsbroens pyloner,” siger Daniel Enslev.

Mere ro på

Lige inden corona-krisen ramte Danmark, havde Daniel og hans kæreste netop overstået en flytning fra Aarhus til København, hvor han påbegyndte sin kandidat.

På det tidspunkt var der fart på tilværelsen, måske for meget.

”Det var de sidste par år af mit studie, så jeg ville også gerne have, at der skulle ske en hel masse. Derfor blev jeg mentor for en udvekslingsstuderende og fik et studiejob, men jeg kunne også godt mærke, at det var meget på én gang – at jeg ikke havde så meget tid til studiet, og det var lidt udmattende,” fortæller Daniel Enslev.

Da undervisningen og studiejobbet pludselig kunne klares hjemme fra hans lille kollegielejlighed, fik han ekstra tid til sine nærmeste. Dem forkælede han med sine forbedrede evner inden for madlavning, hvilket han ellers ikke tidligere har prioriteret.

Slut med dårlig samvittighed

For Daniel Enslev har det været rart at få en pause fra den travle hverdag og de sociale forpligtelser.”Jeg er en smule til den introverte side, så det var lidt hårdt konstant at skulle være i gang, at skulle mødes med kollegerne – jeg følte mig i hvert fald forpligtet til, at man skulle være social på den ene eller anden måde,” siger han.

Han nyder, at der i øjeblikket ikke skal foregå noget hver weekend, og at han kan bruge mere tid med sin kæreste. Det kan være en rolig lørdag aften med et hjemmelavet måltid, som han sætter ekstra pris på i øjeblikket.

Samtidig har han mere tid til at fordybe sig i sin læsning på studiet.

”Min fornemmelse af alt det her er, at jeg har haft utrolig meget tid til mig selv og har kunnet finde ud af, hvad der interesserer mig, og hvad jeg gerne vil. Den form for refleksion tror jeg ikke var kommet uden corona,” pointerer han.

Men hvad så, når hverdagen vender tilbage til en mere ’normal’ tilstand?

Daniel Enslev er ikke i tvivl om, at han vil bevare sine nye motionsvaner. Han håber desuden, at han bliver bedre til at sige fra over for sociale aftaler. Men festerne vil han ikke give afkald på.

”Jeg må indrømme, at jeg savner at holde en god fest og virkelig kunne snakke med folk uden at skulle tænke over at holde afstand,” siger han. 

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.