Uvis sommer

3 studerende: Sådan bliver min corona-sommerferie

29-03-2021
5 min.
Om nogle måneder kan vi forhåbentlig tilbringe nogle sommeraftener cirka sådan her. Men corona-situationen gør det vanskeligt at forudse, hvad der overhovedet kan lade sig gøre. Foto: Poludziber/Shutterstock

Det er nærmest umuligt at lægge planer for sommeren. Bliver der festivaler? Må man rejse? Eller kan man lige så godt tage på summer school? Vi har talt med tre studerende om deres plan A og B for ferien.

En iskold Aperol Spritz i skyggen fra sydens sol. En dejlig dukkert i det azurblå hav efterfulgt af en ordentlig moppedreng af en is. Eller hvad med lunkne dåseøl på en solbeskinnet græsplæne i Roskilde sammen med gutterne, mens musikken brager?

Alt sammen klassiske sommerferieaktiviteter for studerende – men igen i år er det usikkert, hvad sommeren kommer til at byde på.

Corona-vaccinationerne er i gang, men det er endnu uvist, om tilpas mange når at få vaccinen, så der kan lukkes op for turisme rundt omkring i verden. Datoerne bliver hele tiden rykket frem og tilbage. Et coronapas til kulturlivet og turismebranchen er på trapperne, men hvornår det er oppe at køre, er usikkert.

Alt dette gør det svært at planlægge sommerferien. Hvad kan lade sig gøre, og hvad er sundhedsmæssigt forsvarligt?

Vi har talt med tre studerende om deres planer for endnu en sommer i corona-virussens tegn.

 

Emil Ringer Madsen

21 år, 4. semester på service management ved CBS. Arbejder i Falkoner Biograf og som poder hos CPH Medical

”Jeg tror ikke, vi når langt nok med vaccinerne og at åbne samfundet tilstrækkelig nok op, til at festivaler og koncerter kan få lov til at samle så mange mennesker på samme sted. Jeg har egentlig en billet til Roskilde Festival, men jeg regner desværre ikke med, at det bliver til noget, så billetten har jeg lidt i baghånden, hvis det nu bliver muligt at komme af sted.

Foto: Martin Ringer Madsen

Som en plan B for min sommerferie har jeg tilmeldt mig summer school, hvor jeg har søgt om at tage faget behavioural economics and finance. Dermed vil jeg få et fag mindre på næste semester, hvilket vil lette arbejdsbyrden i efteråret. Jeg havde helt sikkert ikke tilmeldt mig summer school, hvis corona-virussen ikke fandtes. Jeg ville nemlig gerne have været til udlandet, men der er bare ikke åbnet nok op nu og her, til at jeg tør satse på det.

Summer schoolen tager tre uger, og vi har rimelig lange sommerferier på universitetet, så med hensyn til resten af mine planer for sommeren regner jeg med at arbejde en del for at tjene lidt penge. Derudover har jeg snakket med et par gutter om at tage i sommerhus i en uges tid – vi har dog ikke lige fundet ud af hvor.

I min optik er det fornuftigt med restriktioner og vaccinepas, indtil vi får helt styr på virussen. Nu arbejder jeg selv i servicebranchen, så jeg tænker lidt, at biografer, museer, teatre og lignende burde få lov til at åbne op under ordnede forhold. Det giver ikke nogen mening at åbne nattelivet og store forsamlinger lige nu, men kulturlivet burde få lov.”

 
Katrine Mikkelsen

20 år, 2. semester på engelsk ved Københavns Universitet. Arbejder i Kvickly og som svømmetræner

”Corona-virussen har rykket ved mine sommerferieplaner, men at sommerferien er en decideret plan B og bliver dårligere af den grund, synes jeg ikke. Nu er corona her, og så må man fokusere på de ting, man kan lave. Jeg ser det ikke som en spildt sommerferie under alle omstændigheder. Det er, hvad man selv gør det til.

Jeg ville egentlig gerne have været til udlandet – både med familien og alene for at besøge en god veninde i Østrig – men det bliver nok til, at jeg bliver hjemme i Danmark. Det er også helt fint med Danmark, da det er et dejligt land, og der er mange steder, jeg mangler at se. Derudover vil jeg gerne føle mig sikker i forhold til smittefare, restriktioner og lignende, når jeg skal rejse.

I forhold til destinationer her i Danmark har min familie og jeg snakket om at tage til Jylland – gerne ved vandet – men nærmere er vi ikke kommet. Derudover har jeg en fast tradition med nogle veninder om at tage i sommerhus på Møn, og det holder vi fast i denne sommer.

Når man er studerende, er det godt at være forberedt, så jeg regner med at læse op til det kommende semester, så noget af arbejdspresset dér bliver lempet. Det er et kæmpe plus at være på forkant fra starten af, så hvis jeg allerede til sommer kan læse en del af pensum og tage noter, gør jeg det. Det hjælper mig på den lange bane, men det havde jeg gjort under alle omstændigheder – også hvis coronavirus ikke var en ting i verden.

Derudover tænker jeg, at jeg vil arbejde en del, nu hvor muligheden er der, så jeg kan få sparet lidt op til fremtiden.”

 

 

Mads Rahbek

25 år, 2. semester på cand.merc.sol ved Aarhus BSS. Arbejder som cykelrytter for BHS – PL Beton Bornholm

”Hvis alt går vel i forhold til corona-virus, er der en del løb, jeg skal køre hen over sommeren. Der er bl.a. et DM i juni efter mine eksaminer, i juli skal jeg forhåbentlig køre et løb i Frankrig, og i august er der Danmark Rundt.

I den måned, hvor jeg har løbspause, ville min kæreste og jeg gerne have været sydpå eller en smut til Skotland, men dét har vi valgt at droppe grundet corona. Vi vil hellere være på den sikre side, og jeg prøvede tidligere på året at få aflyst en planlagt træningslejr til Spanien en uge inden afgang grundet den britiske mutation. Det var drønærgerligt, da jeg havde glædet mig rigtig meget. Sådan en stor skuffelse vil jeg gerne være foruden, og vi har derfor valgt at lægge lidt mere ”pessimistiske” og realistiske sommerferieplaner.Sidste år erfarede vi, at der faktisk også er ganske dejligt i Danmark i løbet af sommeren – især hvis vejret er godt. Vi har snakket om måske at tage af sted i sommerhus i en tredages tid et eller andet sted her i Danmark, da jeg også har min træning frem mod Danmark Rundt, hvor jeg gerne vil gøre en god figur.

Jeg havde egentlig overvejet at tage et fag som noget summer school, hvilket mange af mine medstuderende gør, men det falder sammen med Danmark Rundt, så dén plan bliver desværre ikke til noget.” 

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.