Anbefalinger

Jonas Dahl læser om epidemier

15-02-2021
2 min.
Jonas Dahl har været hospitalsdirektør i Randers siden 2016. PR-foto: Regionshospitalet Randers

Jonas Dahl har en fortid i politik, men er i dag direktør for et hospital. Passende nok anbefaler han bl.a. en historiebog om sygdomme.

Efter ni år som folketingsmedlem – og undervejs et par måneder som skatteminister – forlod Jonas Dahl for snart fem år siden politik og blev hospitalsdirektør for Regionshospitalet Randers siden 2016.

Han er cand.mag. i samfundsfag og historie. Og som sin første anbefaling peger han netop på en bog om historie.

 

Hvad læser du for tiden?

”’Den fjerde rytter’ af Jeanette Varberg og Poul Duedahl, som omhandler epidemier igennem tiden. Der er en masse læring i, hvordan vi har håndteret historiske epidemier. Med Covid-19 står vi jo netop midt i en epidemi, og hvis vi skal forstå nutiden, er det vigtigt, vi også tager ved lære af fortiden.”

Er du blevet opslugt af et emne på det seneste?

”Covid-19 har siden starten af marts udgjort størstedelen af min arbejdstid. I håndteringen af Covid-19 på Regionshospitalet Randers ændrede vi vores organisering for at få en mere adræt og hurtigt reagerende struktur i en tid, der kaldte på hurtige beslutningsprocesser. Vi indførte en såkaldt pandora-organisering, der betød, at hele hospitalet kunne arbejde med Covid-19-opgaven på flere niveauer – og det betød god involvering og effektive beslutningsprocesser, idet opgaverne blev fordelt på flere ledere og medarbejdere. Jeg glæder mig over, at mange af vores ledere i den grad udviste engagement og samarbejde om de svære problemstillinger, de blev stillet overfor, da vi i løbet af få dage skulle omstille hospitalet til et Covid-19-hospital. 2.000 medarbejdere fik stort set alle sammen nye jobfunktioner fra den ene dag til den anden. Det stiller store krav til ledere og medarbejdere at skabe den nødvendige forståelse, accept og engagement i en helt ny verden.”

 

Hvilken bog har ændret dit syn på verden?

”Platons ’Staten’ ændrede min tilgang til demokrati og filosofi, og jeg har bl.a. hulelignelsen med i min bagage. De seneste år har Morten Münsters ’Jytte fra Marketing...’ og senest ’Jytte vender tilbage’ givet godt stof til eftertanke.”

 

Flow-radio eller podcast – og hvilke programmer?

”Jeg har måttet erkende, at jeg de sidste par år er gået fra et P3- til et P4-segment, så jeg er vel blevet lidt ældre. Måske er det ikke helt skævt, at det er kommet, samtidig med at jeg har fået glidende overgang i brillerne. Jeg hører altid P4 Østjylland, når jeg laver madpakker til ungerne, og mens jeg får min kop espresso om morgenen.” 

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.