Nyt job

Ida-Lee skulle garve læder og sælge sko for at forstå sit nye job

03-02-2021
2 min.
Ida-Lee Hinrichsen færdiggjorde sin cand.merc. ved Aarhus Universitet i sommeren 2020. Foto: Tobias Nicolai

Ida-Lee Hinrichsen troede, at hun skulle arbejde med logistik. I stedet har hun nu fokus på virksomhedsansvarlighed. Som graduate lærer hun skogiganten Ecco at kende fra gulvet og op.

Som nyuddannet cand.merc. i logistics and supply chain management fra Aarhus Universitet lå det i kortene for Ida-Lee Hinrichsen, at hun skulle fortsætte ad den vej. Derfor søgte hun en stilling som graduate i netop logistik og forsyningskædeledelse hos ECCO.

Men efter den sidste samtale i et langt rekrutteringsforløb stod det klart for hende, at det nok ikke var det rigtige fit for hende i virksomheden. Firmaets HR-afdeling var enig, men havde til gengæld en anden idé.

”ECCO kontaktede mig en uge senere og oplyste, at det ikke var blevet til noget inden for supply chain management,” fortæller Ida-Lee Hinrichsen, "men de syntes, at min profil var interessant og foreslog derfor, at jeg kom i betragtning til en stilling inden for corporate responsibility.”

Hun kom til en ny samtale og endte med at blive hyret. Nu arbejder hun med samfundsansvar i skogigantens hovedsæde i Bredebro i Sønderjylland.

Hands on

Ida-Lee Hinrichsen tiltrådte stillingen i september og startede med at blive sendt ud i ECCOs produktionsdel og på fabriksgulvet i virksomheden – og i butikkerne. Det passer hende godt.

”Jeg har fået lov til at komme ned på et garveri og arbejde med læder – virkelig hands on. Jeg har stået i en skoforretning for at finde ud af, hvem ECCOs kunder egentlig er, og hvordan det er at stå og sælge sko,” siger hun og uddyber:

”Det giver en anden forståelse for produktet og kunden, og hvordan det hele hænger sammen. Jeg kan se nu, hvor vigtigt det er at have så dybdegående en intro til hele virksomheden.”

Ansvarlighed

Nu bistår Ida-Lee Hinrichsen det team, der skal sikre, at virksomheden agerer ansvarligt i produktionen af sko og over for medarbejderne i virksomheden.Som nyuddannet overvejede Ida-Lee Hinrichsen at søge job i både den private og den offentlige sektor. Sidstnævnte var hun tiltrukket af, fordi arbejdet i det offentlige indebærer muligheden for at ”bidrage til noget større”, forklarer hun.

Og så er den offentlige sektor båret af underliggende værdier og normer og en forvaltningsretlig bundlinje, man skal leve op til – uanset om det er en god eller en dårlig forretning. Den faglige interesse kan hun forfølge i sin nuværende stilling.

”For mig som menneske er det vigtigste at komme ind på en arbejdsplads, hvor jeg føler, at jeg kan være med til at gøre en forskel,” siger Ida-Lee Hinrichsen. 

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.