Løn

Se hvor meget andre med samme titel som dig tjener

24.11.2021

af

Foto: Fizkes/Shutterstock

Foto: Fizkes/Shutterstock

Privatansatte medarbejdere har fået en lønstigning på 6% det seneste år, viser Djøf-tal. Men der er markante forskelle på lønnen alt efter titel – den højeste gennemsnitlige månedsløn ligger på knap 96.000 kr., mens den laveste er under 36.000 kr. Se, hvad de, der ligner dig, tjener.

Der er skruet op for lønningerne det seneste år. Det er blevet til en gennemsnitlig lønstigning på 6% fra september 2020 til september 2021 til djøfere uden chefansvar. Det viser Djøf Privats nye lønstatistik for 2021.

Det er usædvanligt, at lønningerne vokser så meget. Faktisk skal vi helt tilbage til før finanskrisen i 2008 for at finde en lignende lønstigning.

Sidste år var lønstigningen på 3,1%. Dengang var inflationen dog også noget lavere – 0,6% mod 2,2% i september i år.

Men selv om lønstigningen generelt er i den pæne ende, er der store forskelle på lønniveauet, alt efter hvilken titel man bærer.

En porteføjlemanager uden chefansvar har i gennemsnit tjent 95.973 kroner om måneden det forgangne år, mens en marketingskoordinator tjente 37.971 kroner. Advokater ligger også i den helt høje ende.

Herunder kan du se lønniveauet for udvalgte djøf-stillinger. Måske kan du finde din egen stillingsbetegnelse og se, om du ligger over eller under gennemsnittet.

Men ud over at lønningerne varierer alt efter titel, er der selvfølgelig en masse andre faktorer, der spiller ind på lønnens størrelse. Generelt set er lønningerne højest i hovedstadsområdet. Uddannelsesbaggrund og branche spiller også ind. Finanssektoren er typisk lønførende, og medicinalbranchen er også godt med.

Generelt set et det de ’menige’ djøfere, der er løbet med den største lønstigning. Og sådan er billedet også i år. Mens medarbejdernes lønstigning altså ligger på 6%, har djøfere med en cheftitel i snit fået 5,3% mere i løn det seneste år.

Her kan du se, hvordan lønniveauet ligger hos et bredt udsnit af de privatansatte Djøf-medlemmer med lederansvar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Indenrigs- og Sundhedsministeriet
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø
Job
DR - DR-Byen
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Sociale Anliggender, Arbejdsmarked og Indenrigsanliggender

Kommentarer

Henrik
sidste år
Kunne DJØF mon prøve at få indsat kategorien Chefjurist i tabellen engang? Jeg forestiller mig, at der må være en del medlemmer der er ansat som afdelingschefer i private virksomheder med/uden personaleansvar..
Lars
sidste år
Universiteterne er internationaliseret. Der skal tiltrækkes udenlandsk talent, men fordi lønnen er for lille eller skatten for høj er forskerskatten indført. Det betyder, at en "dansk" medarbejder har mindre "take-home" end en udenlandsk kollega, selvom de udfører det samme arbejde. Djøf kan ikke lave skatterne om, men kan forhandle en ordentlig løn hjem. Så vil forskerskatten ikke være nødvendig.