Nyt studiejob

Julie udvider unges politiske horisont

5.10.2021

af

Julie Ronge Laursen har fået studiejob hos Region Midtjylland, hvor hun skal være med til at få unge til at engagere sig i regional politik og forvaltning – et område, hvor hun gerne selv vil gøre karriere.

Julie Ronge Laursen er kandidatstuderende i statskundskab på Aarhus Universitet, og siden 1. august har hun også kunnet kalde sig studentermedhjælper hos Region Midtjylland. Her er hun projektansat indtil næste sommer, hvor hun skal aflevere speciale.

Projektet, hun arbejder på, hedder SAMFUNDSFORMERNE og skal få unge i alderen 18-25 år til at engagere sig mere i Region Midtjyllands arbejde samt udvide deres politiske horisont. Desuden er målet, at regionsrådet kan få de unges besyv på aktuelle politiske forslag, og at de unge kan være med til at udforme politiske projekter i regionen.

”Det er spændende at være med til at få flere unge til at interessere sig i regional politik samt regionens generelle arbejde, da borgerinddragelse er en fundamental ting for demokratiet. Jeg har tidligere været i praktik på Christiansborg hos social- og psykiatriordfører i SF Trine Torp. Her inddrog vi også unge i det politiske arbejde, og det er dejligt at få udvidet deres politiske horisont, ” forklarer Julie Ronge Laursen.

38 unge er en del af projektet og skal beskæftige sig med politiske områder, der interesserer dem – fx psykiatri eller sundhed.

Teori omsættes til praksis

Eftersom projektet først lige er blevet stablet på benene, er der en del work-in-progress, og alle skal først lige lære rutinerne at kende.

25-årige Julie Ronge Laursen kan dog godt regne med at skulle udarbejde politiske og administrative oplæg, skrive notater, arrangere workshops og events samt være bindeled mellem regionsrådet og de unge, der er inddelt i 13 projektgrupper.

Dermed bliver teori i høj grad gjort i praksis.

”Gennem uddannelsen har jeg opbygget en god grundviden om mange aspekter af politologien – fx embedsmandens rolle, udformning af policy, Webers klassiske bureaukratiteori, hvordan forvaltningen er bygget op, og hvordan organisationers indre- og ydre liv kan se ud. Dét får jeg nu lov til at arbejde med – samtidig med at jeg får en dybere forståelse af, hvordan regionen er struktureret,” siger hun.

Muligt springbræt

Især regionens opbygning og strukturering er noget, Julie Ronge Laursen glæder sig til at blive klogere på. Via studierne har hun nemlig opbygget en stor kærlighed til forvaltningen, hvor hun godt kan se sig selv, når specialet er afleveret.

”Jeg ser dette studiejob som en god trædesten til fremtidig karriere i forvaltningen – gerne i et ministerium. Jeg får en grundlæggende viden om forvaltningens arbejde og opbygning, som forhåbentlig kan komme mig til gavn i fremtiden,” forklarer hun. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Djøf
Frist 2. okt. 2023
Job
Odense Kommune
Job
Kommune Kujalleq
Job
TACK International A/S
Job
Grønlands Selvstyre, Skattestyrelsen
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet